YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %3,10
“Çiftçi kar yağışını bekliyor”

“Çiftçi kar yağışını bekliyor”

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, çiftçilerin büyük bir özlem içinde kar yağışını beklediğini söyledi.
07012010bahriyilmazZiraat Odası başkanı Bahri Yılmaz, Yerköylü çiftçilerin son umudunun kar yağışı olduğunu ifade etti.
Ekim sonrası hava sıcaklıklarının uzun sürmesi nedeniyle buğdayların önceki yıllara göre çabuk büyüdüğünü ifade eden Yılmaz, “Hububat ekimini çiftçilerimiz Eylül ayı ve Ekim ayında bitirdi. Yağmur ve sonrasında uzun süren hava sıcaklarından dolayı buğday önceki yıllara göre çabuk büyüdü. Şimdi buğdayın donmaması ve daha sağlıklı büyümesi için kar yağışına ihtiyaç var.” dedi.
Kar yağışının ekili alanlar için yorgan vazifesi görevi yürüteceğinin ifade eden Yılmaz, “Ekili hububat alanları şu anda önceki yıllara göre buğday daha çabuk büyüdü. Karın yağmaması durumunda kökleri ıslak olan buğday donma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Donan üründe de verim kalitesi düşecektir. Karla birlikte ürünlerde oluşabilecek hastalıklar yok olur. Gelişimini kar altında daha iyi tamamlar.
Temennimiz iyi bir karın yağmasıdır. Bol Yağan kar hem bir örtü yani yorgan görevini yapacak. Bu sayede buğdayda kar altında gelişimini sürdürecek. Ayrıca kar yağışı yeraltı sularının çoğalmasına neden olacaktır.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Hayırlı günler ALLAH var gayle (sıkıntı) yok. Kar Celal ve Azameti yüce olan RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH’ımızın izni olursa yağar. Kafa yormayın yeterki biz vazifelerimizi yapalım. ALLAH işini bilir.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji