YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,14
“Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” Projesi Kabul Edildi

“Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” Projesi Kabul Edildi

Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin “Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” isimli projesi kabul edildi.
22102011projeYerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerköy Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü ve Yozgat Eğitimciler Derneğinin birlikte hazırladığı, ” Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme ” isimli proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer, Devlet Planlama Teşkilatına bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Ulusal Ajans) sunulan “Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi desteklenmeye değer görülerek kabul edildiğini ifade ettiler.
Yetkililer, “Projemiz Yerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerköy Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR Yozgat İl Müdürlüğü ve Yozgat Eğitimciler Derneği’nin katılımları ve Euro-Guest aracı kurumu ile SETA alıcı kurumu ortaklığında hazırlanmış bir LDV-VETPRO projesidir ve farklı alanlardan toplam 14 katılımcı ile yürütülecektir.
“Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme” isimli projemizle konuya ilişkin tüm tarafların bir araya gelerek Avrupa Birliği’ndeki iyi uygulamaları görmeleri sağlanarak yurda döndüklerinde ilimiz ve ülkemizdeki hafif düzeyde zihinsel engele sahip bireylerimize verilen mesleki yönlendirme hizmetlerine olumlu katlı sağlamaları hedeflenmiştir. Bu sayede ilimiz ve ülkemizde bulunan hafif düzeyde zihinsel engele sahip bireylerimizin yetersizliklerine uygun mesleklere yönlendirilip her birey gibi eğitim alma hakları sağlanarak aktif olarak işgücüne katılan bireyler olmaları desteklenecektir.
Projemiz sonucunda yapılan doğru mesleki yönlendirmelerle engellilerin sosyal yaşama katılabilmeleri, bağımsız yaşam sürdürebilmeleri ve “kendisine yardımcı olabilen” engelliler olabilmeleri hedeflenmektedir.
Projemiz, yukarıda bahsedilen ortaklarımızdan seçilen 14 katılımcının Almanya’da SETA bünyesinde 23.10.2011 ve 05.11.2011 tarihleri arasında 2 hafta süre ile, Almanya’da ‘Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilerde Mesleki Yönlendirme’ konusunda yapılan uygulamaları incelemelerini ve gözlemlemelerini içermektedir.”dediler.
haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji