YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %1,39
  • BIST
    %3,10
1 MAYIS “ALINTERİNİN”GÜNÜ

1 MAYIS “ALINTERİNİN”GÜNÜ

1 Mayıs İşçi Bayramı işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan birlik dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üstündeki pek çok ülkede resmî bayram olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de ise ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir.
Ülkemizde maalesef kötü olaylarla birlikte anılır olan 1 Mayıs İşçi Bayramı aslında çalışanların haklarını aradıkları bir önemli bir olayın yıldönümüdür. Tabi olayları düşünürken o zamanki şartları da göz önüne almalı ve kutlamaları o zamanki insanların şartlarını düşünerek yapmalıyız. Taşkınlık çıkartmak veya o zamanki haksızlıkların intikamını günümüzde almaya çalışmak, gerçek işçi ve emekçilerin hak arayışına yapılan en büyük saygısızlıktır.
1 Mayıs Öyle bir gündür ki emeğin emekçinin Alın terinin değerinin ekmek parasının kazanmanın zorluğunun tekrardan hatırlanması ve de hatırlatılması gereken bir gündür. Bugün toplumu ekonomiyi ayakta tutan namuslu insanların hatırlanması gereken kir pas içindeki öpülesi başa konulası kutsal bir gündür. Bugün emeğin bir gün kapitalden daha değerli olacağının anlaşılması gereken gündür. Çalışan işçinin köylünün bu toplumun en el üstünde tutulması gereken, karşılığını alamadığı emek hakkı için mücadele günüdür.  Emek sömürüsüne kapitalizme karşı mücadele için birada durmanın sırt sırta vermenin günüdür. Bu ideal uğruna nice canları feda etmedik mi. Deniz’leri, Mahir’leri,  Hüseyin’leri, Taylan’ları yitirmedik mi?  Dolduralım alanları çekelim halayları emeğimizin alın terimizin nasıl değerli olduğunu kapitalist düzende işçinin sırtından kanını emerek büyüyen göbeğini kaşıyan sömürü düzeninin başrol oyuncularına karşı birlik olalım. Bugün bizim günümüzdür.  Yaşasın tüm işçi emekçi ve köylüler. Yaşasın emeğin kutsallığı. Yaşasın 1 Mayıs…
Alın teri, emektir. Emeğini verenlerin, her kuruşa alın teri dökenlerin bayramıdır.
Emekçinin bayramını yaftalamak yanlıştır. Ama şu bir gerçektir ki; sol düşünce vesilesiyle işçinin, emekçinin hakkı olduğu gerçeği dünya kamuoyuna duyurulmuştur.
Oysa dinimiz İslamiyet yıllar öncesinden alın terinin, emeğin kutsallığından bahsetmiş ve hakkının verilmesini emretmiştir.
Belirli statüleri korumak gayesi güdenler bu emri umursamamış ve savunanları da karalamıştır.
Emeği ve emekçiyi koruyan olanaklar sağlanmalı insanların adil, rahat bir ekonomik seviyeye ulaştırmak için mücadele edilmeli. Emeğin kazanımları korunmalı. 1 Mayıs işçi bayramı bir hak arayışıdır. Mağdur olan işçinin ürünü dalda kalan köylünün günüdür. 1 Mayıs emeğinin kutsallığının ortaya çıktığı gündür. Bugünü sabote etmek isteyen gruplara meydan vermemek gerekir. İş emekçilerinin bugününe saygı gösterip onların hak arayışına destem olmak gerekir diye düşünüyorum ülkem adına 1 Mayısların barış kardeşlik ve sağduyu içerisinde geçmesi dileğiyle
Her zaman emeğin, alın teri dökenlerin, emekçilerin yanındayım.
Nice Bayramlar emekçi dostlar..!!!

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Emek Ilk Kabul Tabi Veya

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji