YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
12 bin keklik üretilecek

12 bin keklik üretilecek

kınalı keklik ve yavrusu 1
Yozgat Kınalı Keklik Üretim İstasyonu2nda 2016 yılında 12 bin keklik üretilecek.
Doğada nesli azalmakta olan kekliklerin tekrar tabiata kazandırılması ve doğadaki keklik popülasyonunun artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Yozgat Kınalı Keklik Üretim İstasyon’unda bu yıl içerisinde 12 bin keklik üretimi planlandı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Çalatlı Köyü yakınlarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı kınalı keklik üretim istasyonunda bu yıl için 12 bin kınalık keklik üretiminin planlandığını belirterek, “Bu güne kadar 8 bin yavru aldık. Belirlenen üretim hedefimize de ulaşacağız. Ürettiğimiz keklikler ise genel müdürlüğümüzün belirleyeceği dağıtıma göre illere dağıtımı yapılacaktır” dedi.
Keklik üretim istasyonunda aynı zamanda kene ile mücadelede kullanılan beç tavuğu üretimi yapıldığına değinen Eğilmez, “Bu yıl içerisinde 2 bin beç tavuğu üretimi planlandı. Tavuklardan yumurta alımı sürüyor, bir kısmı kuluçka makinelerine yerleştirildi. İnşallah beç tavuğunda da üretim hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji