YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,20
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %0,64
24. Ahilik Haftası Çiçekdağı İlçesinde törenlerle kutlandı

24. Ahilik Haftası Çiçekdağı İlçesinde törenlerle kutlandı

24’üncü Ahilik Haftası, Çiçekdağı İlçesinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Çiçekdağı İlçe meydanında açılış yapıldı.
06102011cicekdag24’üncü Ahilik Haftası Kutlamaları Çiçekdağı ilçesinde çeşitli törenlerle kutlandı. Ev sahipliğini, İlçe Kaymakamlığı, Çiçekdağı Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Şoförler Odası Başkanlığının yaptığı Ahilik haftası kutlamalarının Çiçekdağı ilçesinde ilk defa yapılması nedeniyle, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü.
Ahilik felsefesinin  anlatıldığı törenlere ilçe protokolü, daire amirleri öğrenciler, öğretmenler,  basın mensupları ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Ev sahibi sıfatıyla A. Hikmet Erdoğan’ın yaptığı güzel konuşmayla başlayan törenlerde konuşmaların ardında protokol tarafından Çiçekdağı ilçesinde 40 yılı aşkın süredir esnaflık yapan esnafa teşekkür plaketi takdim edildi.
Ahilik haftası kutlama programı çerçevesinde gerçekleşen programda, halk oyunu gösterileri izleyenler tarafından ilgi ile izlendi.
Halk oyunları sonrasında protokol ve ilçe halkı ahilik pilavı takdim edildi.
Ahilik Haftası nedeniyle Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“24’cüsü düzenlenen ve bu yıl ilk defa ilçemizde de bir bölümünün sergilendiği bu hafta bizlere mutluluk vermiştir.
Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ahilik Felsefesi dürüstlüğün ticaret ilişkilerinde doğruluğun, güvenin, saygının, insanların birbirlerine karşı olan hak ve hukuklarının adaletle işlediği bir sistem olarak, dünya da eşi benzeri olmayan,  toplumsal hiyerarşi içerisin de en kapsamlı ve doğru bir şekilde çarkların işlediği bir düzen olarak başlı başına bir şaheserdir’’ dedi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji