YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,14
24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Yerköy İlçemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
24112014kasımAtatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlanan kutlama programına 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda devam edildi.
Gerçekleşen programa Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkan Vekili Muharrem Bircan, İlçe Bölük Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan kutlama programında Stajyer öğretmenler adına Gülnihal Leflef Kurtça, eğitim ve öğretim hayatına atılan öğretmenler adına konuşma yaptı.
Kurtçaı’nın konuşması sonrası günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan 80. Yıl Ortaokul Müdürü Sebahattin Bircan, katılımcılara şunları söyledi:
“Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir.Öğretmen, hayatının her aşmasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır.Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Meşhur bir filozofa Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda, “Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan”, demiş. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Çeşitli bahanelerin ardına sığınarak kendindeki bu gücü ve serveti eritmemelidir.Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim ” dedi.
Bircan’ın konuşması sonrasında öğretmenlik hayatına başlangıç yapan stajyer öğretmenler yemin ettiler.
Slâyt gösterilerinin ve Türkü dinletisinin de sunulduğu programda şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere öğrencilere, çeşitli ödüller verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji