YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
47 yıldır Yerköy’e gelip sülük satıyor

47 yıldır Yerköy’e gelip sülük satıyor

Yerköy ilçemize, Kayseri Develi ilçesinden sülük satmak için gelen 66 yaşındaki Ahmet Kabak, gölden topladığı sülükleri sokak sokak dolaşarak satıyor.
23072013suluk47 yıldır sülük toplayarak ailesinin geçimi sağladığını ifade eden Ahmet Kabak, sülüklerin bazı hastaların tedavisinde kullanıldığını ifade etti.
Çeşitli yaralarda, ayakta, belde, vücudun farkı noktalarında tedavi amaçlı kullanılan sülüklerin deriye yapışarak pis kanı emdiğini ve ağrısı sızısı olan kişiyi tedavi ettiğini belirten Kabak, cam şişe içersinde pazara getirdiği sülükleri sattığını söyledi.
Kabak, Develi’nin Soysallı gölünden yakaladığını ve 47 yıldır bu mesleği yaptığını kaydederek “Kayseri’nin Develi ilçesinde ikamet etmekteyim, 47 yıldır Yozgat, Çorum, Tokat, Sivas ve Ankara’nın ilçelerinin birçoğunu gezerek cam kavanozlarda sülük satışı yapıyorum.  Sülük, diz ağrılarına, ayaklardaki kaşıntılara, varislere,  çok iyi geliyor. Sülükleri sırtlarına koyuyorlar, enselerine koyuyorlar, baş ağrısı için saç dibine koyuyorlar öyle kullanılıyor. Diz ağrısı, ayak kaşıntısı, varisi olanlara çok iyi geliyor. Bazı vatandaşlar ise sülükleri sırtlarına, enselerine, baş ağrısı için saç dibine tutturuyorlar öyle kullanılıyor.”dedi.
Her yıl daima sülük alanların çoğunlukta olduğunu, vücut üzerine yapışan sülüklerin 15 dakika gibi bir zamanda tutturulduğunu, tutan sülüklerin pis kanı emerek tedavi uyguladığını ifade eden Kabak, “Sülükleri bazı doktorlar dahi tavsiye ediyor. Bu sülükler insan vücudunda ki pis kanı emiyor, çekiyor  atıyor. Yani böylelikle tıkalı damar açılıyor ve de ağrıda kaybolmuş oluyor. Bu sülük emip bıraktıktan sonra kül yardımı ile kusturuyorsun hayvanı, sonra sülüğü kustuktan sonra tekrar kullanabilirsin. Koyarsın şişeye yine arada bir suyunu değiştirirsin tekrar kullanabilirsin. Bu hayvan senelerce yaşar. Yalnız büyük bir kabın içerisinde olacak. Bu mesela10 litresuyun içinde üzerini deleceksin hava alması için içine de toprak koyarsın senelerce durur. Bu sülüklerin tanesi 5 ila 10 TL arası satıyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji