YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,21
  • ALTIN
    %1,18
  • BIST
    %0,27
7-19 Yaş Aile Eğitimi Semineri Veriliyor

7-19 Yaş Aile Eğitimi Semineri Veriliyor

Yerköy Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 7-19 yaş aile eğitimi seminer programı başladı.
10042014egitimYerköy Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bilgisayar odasında verilmeye başlanan eğitimde, 7-19 yaş arasında çocuğu olan ailelere çocukları ile nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda eğitim veriliyor.
Psikolojik Danışman Rehber Öğretmen Seher Gökçe, gerçekleşen eğitimler sonrası gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“7-19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin veya bu çocukların bakımından bizzat sorumlu kişilerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almaları için farkındalık yaratmak ve ailelerin geleceğini daha sağlıklı şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF tarafından geliştirilmiş bir aile rehberliği programıdır. Sertifikalı bir programdır.
7-19 eğitime başvuruda bulunmak isteyen ilçe vatandaşlarımız, okulumuz müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezi’ne yapılabilir. İlçemizde şu anda çalışan tüm rehber öğretmenler, velilere davetiyelerini göndermişler ve eğitimi başlatmışlardır. Eğitimde velilerimiz aşağıdaki konularda bilgi sahibi olur, beceri kazanırlar: Çocuklarının gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçlarından haberdar olurlar. İletişim becerilerini güçlendirirler. Ailece birlikte büyüyebilmenin önemini fark ederler. Hatalı anne-baba tutumlarını fark ederler ve doğru tutum ve davranışta bulunabilmeleri konusunda desteklenirler” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji