YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
AB, “Ekonominin Lokomotifi, Dış Ticaret” projesini kabul etti

AB, “Ekonominin Lokomotifi, Dış Ticaret” projesini kabul etti

Yerköy Ticaret Meslek Lisesi ve Sarıkaya Çok Programlı Lisesi Ortaklığında Hazırlanan “Ekonominin Lokomotifi, Dış Ticaret” Adlı Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.
08122011projeSarıkaya Çok Programlı Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatına bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Ulusal Ajans) sunulan “Ekonominin Lokomotifi, Dış Ticaret” adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi desteklenmeye değer görülerek kabul edildi.
Bu kapsamda Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Yerköy Ticaret Meslek Lisesi, Sorgun Ticaret Meslek Lisesi, Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi, Sarıkaya Çok Programlı Lisesi, Çekerek Çok Programlı Lise, Çayıralan Çok Programlı Lise ve Çiğdemli Çok Programlı Lise’de eğitim gören toplam 25 Öğrenci + 4 Öğretmen Almanya’nın Augsburg şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak.
Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, Almanya ekonomisinin lokomotifini oluşturan BMW, Siemens, Man, Kuka Robot Fabrikası ve çok sayıda mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkânını elde edilecek.
04 Aralık 2011 ve 24 Aralık 2011 tarihleri arasında “Uhren und Schmuch Service” ve “South East Training Academy GmbH” bünyesinde gerçekleşecek olan yurt dışı hareketlilik faaliyeti 3 hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.
Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarıkaya Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Murat Korkmazyürek, “Özellikle İlimizde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dış ticaret ile ilgili fırsatlardan yararlanabilmeleri için bünyelerinde Dış Ticaret alanında eğitim görmüş nitelikli personel istihdam etmeleri gerekmektedir.
Proje faaliyetlerimizin başarı ile yürütülmesi sonucunda hem ilimizde hem de bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu nitelikle eleman ihtiyacı karşılanmış olacaktır. KOBİ’ler ancak bu şekilde yeni pazarlara ulaşma şansı yakalayacak ve yabancı sermayenin ülkemize akışını sağlayacaklardır” dedi.
Haber: Yerköy Gazetesi
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji