YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yerköy’de partileri ile bayramlaştı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yerköy’de partileri ile bayramlaştı

 
07072016akpAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye’de yaşananlar için “Türkiye bu konuda doğru olan tavrı almıştır. Doğru olan tavrı da uygulamaya devam edecektir” dedi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yerköy ilçemizde, AK Parti İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
Partililerle bayramlaşan Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada İsrail ve Rusya ile yaşanan normalleşme süreci konusunda açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile arasında normalleşme sürecinin başladığını belirten Adalet Bakını Bozdağ, “Mısır ile ilgili konularda da olumlu gelişmelerin olacağı sinyali ortaya çıktı. Tüm bu gelişmeler Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada ve bölgede bulunduğu pozisyona güç katan gelişmelerdir. İsrail’le Türkiye’nin ilişkilerinin normalleşmesi hem Türkiye’nin hem de İsrail’in ortak çıkarınadır. Türkiye ile Rusya’nın normalleşmesi de iki ülkenin çıkarınadır. Ülkeler arası ilişkiler elbette ki her ülke kendi çıkarını gözeten adımlar atacaktır. Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda bu adımları atmıştır. Tabi karşı taraf ülkelerde bundan fayda eder. Uluslar arası ilişkilerde sade bir tarafın fayda ettiği bir ilişki yoktur. İki taraf da kendilerine göre bir netice alacaktır. Türkiye düşmanlarını azaltmaya, dostlarını çoğaltmaya devam edecektir. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu zor coğrafyada yaşamanın zor koşulları var. O koşulların gereğini de elbette yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin İsrail’le arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde fevkalade rahatsız olan çevrelerin olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, “Siz bunların medyadan, televizyonlardan takip ediyorsunuz. Bunlar her zaman Türkiye’nin lehine bir gelişme olursa ondan rahatsız oluyorlar. Esasında mutlu olmaları gerekir. Ama bakıyorsunuz Türkiye’nin menfaatine her gelişmeden rahatsız olan bu çevreler bu ilişkilerin normalleşmesinden de rahatsızlar. Dün İsrail’le ilişkilerin bozulmasını eleştiren çevreler, bugün ilişkiler düzelmeye başlayınca bu sefer düzelmesini eleştiriyorlar. Dün Rusya ile ilişkilerin bozulmasını eleştirenler, hükümeti suçlayanlar, bugün ilişkilerin düzene girmesin ve normalleşme seyrini almasından rahatsız şimdi de onu eleştiriyorlar. Bunların ortak menfaati Türkiye’nin hayrına olan işlerin olması değil, ortak menfaatlerin Türkiye’nin zararına işlerin olmasıdır. Böyle bir şey olabilir mi, bunlar siyasetin içinde var, medyanın içinde var, üniversitelerin içinde var. Bu beklide Türkiye’ye has bir şeydir. Ama hamd olsun milletimizin basireti, sağduyusu bütün bunları aşma noktasında bize büyük bir güç vermektedir” diye konuştu.
Suriye’de yaşanan olayların dört yılı geçtiğine değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Suriye’de bir iç çatışma var. Şu anda ülkemizde 3 milyon civarında Suriyeli misafir var. Suriye’de yaşayanlardan 10 milyondan fazlası ülkesini terk etmiş durumda. 500 binden fazla Suriyeli de öldürülmüş durumda, büyük bir dram yaşanıyor. Bizi Amerika gibi düşünmeyin, Rusya gibi düşünmeyin, Avrupa gibi düşünmeyin neden, onlar Suriye’ye çok uzaktalar. Suriye’deki ateşin sıcaklığından çok uzaktalar, oradaki kokulardan, feryattan, acıdan çok uzaktalar. Onların duymaları, algılamaları, bizim gibi olmaları beklenemez. Ama Bizim 910 kilometre sınırımız var. Feryadı duyuyoruz, kokuyu, acıyı duyuyoruz, ölümleri görüyoruz. Her türlü olumsuzluğu ve zulmü çıplak gözle görebilecek durumdayız. O yüzden ülkemizin Suriye’de olup bitenleri bigane kalması beklenemez, beklenmemelidir. Çünkü olup bitenler Türkiye’nin ulusal güvenliği ile de doğrudan ilgili konudur. Bir metre önünü göremeyen bazı siyasetçiler bu gerçeği ifade edemiyorlar. Hiç kimse Ankara’nın güvenliğinin Şam’ın güvenliğinden ayrı olduğunu söyleyemez. 910 kilometre sınırımız var ve sınır dümdüz. Böyle bir çatışma var. Bu çatışmalar karşısında almanız gereken tavır var. Türkiye bu konuda doğru olan tavrı almıştır. Doğru olan tavrı da uygulamaya devam edecektir. Dileğimiz Suriye’deki, kargaşanın, çatışmanın, belirsizliğin kısa sürede sona ermesidir. Bugüne kadar sona ermedi ama hiç olmazsa bundan sonra daha fazla bu çatışmaların sürmemesidir. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır. Uluslararası toplumda üzerine düşen görevi yapar. Bunlar üzerine düşeni etkin bir şekilde yapabilmiş olsalar Suriye’deki çatışmalar bu kadar uzun sürmezdi. Dileğimiz bundan sonra bu konuda daha kararlı daha etkili, daha neticeye odaklanmış adımların atılmasıdır” ifadelerini kullandı.
“HELİKOPTER KAZASI HEPİMİZİ ÜZDÜ”
Bayramlaşma sonrası gazetecilere Giresun’da yaşanan helikopter kazasına ilişkin değerlendirmede bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, “Giresun’da meydana gelen helikopter kazası hepimizi derinden üzdü, bayram gününde bayramı zehir etti desek yeridir. Şehitlerimiz var yaralılarımız var ben bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, dileğimiz bundan sonra böyle acıların böyle kazaların olmamasıdır. İnşallah bundan sora böyle kazalar olmaz. Konu inceleniyor. İncelemeler bittikten sonra daha net konuşma imkanı olacaktır” dedi.
Bayramlaşma programına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Yerköy ilçe başkanı Ahmet Yavuz ve çok sayıda partililer katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji