YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,80
Ağaoğlu, “Ağustos ayı iti bari çalışmalar bitecek”

Ağaoğlu, “Ağustos ayı iti bari çalışmalar bitecek”

Yerköy Belediye Başkanı Ağaoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yavuz Yerköy Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette ilçede halen devam etmekte olan alt yapı çalışmaları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, 700 bin metre kare yol yapıldığını söyledi.
15032012agaogluBelediye Başkanı Ağaoğlu, 2012 yılı içersinde 185 bin metre kare daha yol yapılacağını belirterek, Ayanoğlu ve Yeni Mahallelerine de40 kilometresıcak asfalt atılacağının belirti.
2011 Yılı sonunda başlayan altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Ağaoğlu, son günlerde özellikle yerel medya ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden, alt yapı çalışmalarını bahane gösterip Yerköy Belediyesini hedef alan karalama çalışmaları arttığını ifade eden Ağaoğlu, “Üçüncü şahıs söylemleriyle cümle sonlarında “Mış” eki kullanarak masal anlatımlarıyla hakaretlere varan asılsız iddialar ve iftiralar ortaya atılmaktadır. Kamuoyunu aldatıcı bu haber kirliliğinin önüne geçmek ve İlçe Halkını aydınlatmak görevimizdir” dedi.
Yerköy ilçesinde altyapını çok eski olduğunu özellikle kanalizasyon şebekesinde büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, “İlçemizde kanalizasyon şebekesi 1974 yıllarında yapılmıştır. Bu tarihten bu güne kadar bu şebeke yenilenmediği için yetersiz kalmıştı. Özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda çökmeler oluşmuş kanalizasyon suları binaların bodrum katından çıkmaya başlamıştı.
İçme suyu şebekemizde çok eski asbest boruların kullanıldığı bir şebekeydi, bu şebekenin de yenilenmesi gerekiyordu” ifadelerinde bulundu.
Ağaoğlu, “İlçemiz kanalizasyon şebekesi 1974 yılında tamamlanarak hizmete sunulmuştur. Aradan geçen süre zarfında Yeni ve Ayanoğlu Mahallelerinde daha uzun süreler kullanılabilecek bu sistem, nüfus yoğunluğunun kontrolsüz artışı sonucu önce yetersiz kalmış sonrasında buna bağlı olarak da iflas etmiştir.
Öyle ki Atatürk Bulvarı, Belediye, Yozgat, Bünyamin Gayretli (Talat Paşa), Hükümet ve Şehit Şaban Karadoğan Caddeleri gibi şehir merkezini oluşturan ve trafik akışının hareketli olduğu arterlerde Kanalizasyon boru hatları ile muayene bacalarında çökmeler ve kırılmalar meydana gelmiştir.
Bu durum adı geçen caddelerimizde bulunan yapıların bodrum katlarının kanalizasyon sularıyla dolup taşmasına neden olmuştur.
Bu aksaklıklar Belediye bünyesinde zaman zaman tamir edilerek giderilmeye çalışılsa da, sorunların günden güne büyümesi ve artması, sistemin komple revize edilmesini zorunlu kılmıştır.
Bununla birlikte içme suyu dağıtım hatlarının şu an itibariyle üretimi ve kullanımı yasak olan asbest borulardan oluştuğu, bu boruların insan sağlığını olumsuz şekilde etkilediği ve ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verdiği bilinmektedir.
Hem insan sağlığı açısından hem de gelecekte Musabeyli Barajından temin edilecek içme suyunun kalitesini düşüreceği bilindiğinden içme suyu şebekesinin de yenilenmesi kaçınılmaz olmuştur” dedi.
 
“Çalışmalar Beklenenden de Geç Başladı”
Yerköy İlçemizde halen devam etmekte olan alt yapı çalışmalarının geç başlaması ile bu tür olaylarının ortaya çıktığını ifade eden Ağaoğlu, “Nisan 2011’de başlaması düşünülen İlçenin Kanalizasyon ve İçme suyu Yenileme işi, yapılan itirazlar sonucu ve resmi prosedürler gereği 7 ay gecikmeli olarak başladı.
Kanunlar gereğince kesinleşen ihale kararı sonrası yüklenici firma ile kurum arasında sözleşme imzalanması ve yer teslimi yapılması zorunlu olduğundan, bu işin 2012 bahar sonrasında başlaması teknik olarak uygun görülse de ilgili kanunlar hükmünce mümkün olmadı.
İşe başlama tarihinden kısa bir süre sonra bölgemiz hava sıcaklığının eksi 25 dereceye kadar düşmesi ve sonrasında mevsim normallerinin üzerinde yağış alması sonucu çalışmalara bir süre ara verilmiştir.
Hem hava muhalefeti, hem de İlçenin özellikle çarşı merkezinin zemin durumu göz önünde bulundurulduğunda kazı çalışmalarına devam etmek büyük tehlikeler arz edeceğinden mümkün olmamıştır.
Ayrıca daha önce komünikasyon, enerji ve doğalgaz alt yapı tesislerinin çalışma alanlarındaki mevcudiyeti planlanan çalışma hızını olumsuz etkilemiştir.
İlçenin en büyük sorunu olarak nitelendirilen imar yollarının, özellikle altyapı çalışmaları kapsamına dahil olan imar yollarının beton asfaltla kaplama işleri zeminin tamamen kuruması ve sıkıştırılması sonrası yapılacaktır.
Teknik olarak kış aylarında özellikle de hava sıcaklığının düşük olduğu durumlarda hiçbir şekilde asfaltlama çalışması yapılamamaktadır.
Çünkü ıslak zemine uygulanacak astar ile asfalt malzemesi yapışma ve mukavemet özelliği taşımaz, kısa bir süre sonra da çok çabuk deforme olur.
Bu durumun büyük ekonomik kayıplar getireceği aşikârdır. Yüzey tesviyesi ve onarımı periyodik aralıklarla yapılan ancak yağış miktarından dolayı çabuk deforme olan bu yolların gerek yaya gerekse araç trafiğini olumsuz etkilediği bilinmektedir.
Fakat istenilen asfalt çalışmaların yapılabilmesi için yukarıda belirtilen şartların elde edilmesi ki özellikle hava sıcaklığının artması beklenmelidir. Bu süreç iddia edildiğinin aksine uzun olmamakla birlikte İlçe Halkı çok kısa bir süre sonra o özlediği, hak ettiği standarda kavuşacaktır.
Sizler de takdir edersiniz ki; 2 yılda İlçenin 14 mahallesinden 7’sinin tüm imar yollarının bordür, kaldırım ve kilitli parke taşı ile kaplama işlerinin tamamlandığı düşünülürse, bu sürecin uzun tutulacağını iddia etmek etik ve doğru olmaz” diye konuştu.
 
“Artık su kesinti yaşanmıyor”
Başkan Ağaoğlu, başkanlık görevine geldiğinde Ali Vehpi Pandır ve  Bağlarbaşı mahallerinde su kesintileri yaşandığını hatırlattığı açıklamasında şöyle devam etti:
“Yerköy İlçemizde saniyede60 litresu bulduğunuzda Yerköy ilçemizde su kesintisinin olmayacağının bilincindeydik.
Belediyemize bağlı teknik elemanlarımızın gerekli incelemeleri yapması ile birlikte, teknik elamanlarımızın gözetiminde 3 adet sondayı yaptırarak, ilçemizde su sıkıntısını gidermiş bulunmaktayız.
Bunun dışında, içme suyu borularının zarar görmesi halinde ilçemizde su kesintisi yaşanmamaktadır.”
 
“Belediyemizde Ekmek 40 Kr”
“Yerköy Belediye fırınımız ciddi manada hem kaliteli ekmek üretimi yapamaması yanı sıra makine aksamında da büyük bir eksiliği bulunmaktaydı.
Mevcut makineler eskimiş durumda idi ama şuan itibari ile makine aksamını yüzde 100 olarak değiştirerek hijyenik ve kaliteli ekmek üretimi yapmaktayız.
Şuan itibari ile Belediye Ekmek fırınımız günlük 8 bin ekmek satışı yaptı gibi bu olay yaz aylarında daha da artış göstermektedir.”
 
“Mezbaha ’nemiz yenilendi”
“Yerköy Belediye Başkanı olmadığın yıllar öncesinde, mezbaha nemizde büyük baş ve küçükbaş hayvanlarımızı önceden yerde kesilip, yerde yüzülüp hemi de Yerköylü esnafımıza teslim ediyorlardı.
Ama şuan itibari ile mevcut mezbaha nemizde küçük ve büyük baş hayvanlar kesimlerimiz mekanik sistem sayesinde havada kesip, havada yüzük o şekilde çarşı esnafımızı verilmektedir.
Bunun yanı sıra hayvan Pazaryerimiz çamur deryasındaydı. Ama şuan itibari ile Pazaryerimiz alt zeminlerine beton atılarak ve çevre düzeni verilmiş durumdadır.”dedi.
Yerköy’de halen devam etmekte olan alt yapı çalışmalarının beklenenden geç başlaması sebebiyle sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Belediye Başkanı Ağaoğlu, çalışmaların Ağustos ayı iti bari ile biteceğinin altını çizerken İlçe halkının metanetli olmaları gerektiğini kaydetti.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. BAŞKAN SANA OY VERMEDİM AMA DÜRÜSTLÜĞÜNE VE İCRAATLARINIZA BAKILIRSA HELAL OLSUN30 yıl bekleyen meme-leket 3 ay daha bekler.yola devammm

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji