YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Ağaoğlu, “Ben Atatürk Düşmanı Değilim”

Ağaoğlu, “Ben Atatürk Düşmanı Değilim”

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’ndan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesine ve CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz’ın açıklamalarına karşılık gecikmedi.
01052013bulvarBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın İsmi Yerköy’de Bulvara verilmesi durumunun basın mensupları ve CHP Yerköy İlçe Başkanı tarafından çarpıtıldığını ifade eden Yerköy Belediye Başkanı, “Ben Atatürk düşmanı değilim, Atatürk düşmanı olarak gösterilmeye çalışıyorum ”dedi.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Numarantaj çalışmasının ayrı ayrı yapılmasından dolayı Atatürk Bulvarı İsminin Bekir Bozdağ Olarak değiştirilmesinin, yerel ve ulusal basında yayınlanan haberlerin çarpıtıldığını ifade etti.
Yerköy Ayanoğlu, Haşim Kılıç, Hüyük, 60 Evler ve 100. Yıl Mahallelerinden geçmekte olan Atatürk Bulvarının Ulusal Adres Veri Tabanında numarantaj çalışmasının ayrı ayrı yapılmasından dolayı, Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanım İzin Belgesi gibi belgelerin hazırlanmasında sorunlar yaşandığı ifade eden Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, ”Yerel basında, Ulusal basında ve Siyasi Parti tarafından Atatürk Bulvarının isminin Bekir Bozdağ olarak değiştirilmesi konusu çarpıtılmakta. Bu durum iç güzarlıktan başka bir şey değil.”dedi.
Bahse konu güzergahta Hüyük Mahallesi, 60 Evler Mahallesi ve 100. Yıl Mahallelerini kapsayan kısma yeni bir bulvar adı verilmesi gerekmekte olduğunu ifade eden Ağaoğlu, konunun Belediye Meclisinde görüşülmesi, belediye meclisinin oyları ile değiştirildiğini belirtti.
Ağaoğlu, “Biliyorsunuz bir kaç gündür hem yerel basınımızda hem genel basınımızda Yerköy’ümüzle ilgili Yerköy’ümüzü kötüler Yerköy’ümüzün İmajını bozar nitelikte bir haber yayınlanmaktadır.
Yerköy’ümüzün yanlış anlaşılmaması için siz değerli hemşerilerime açıklamak zorundayım.  Bu bulvarımızın ikiye bölünmesinin sebebi, Fen İşlerimiz tarafından Yerköy Belediye Meclisine Belediye Başkanlığına Ulusal adres veri tabanının sıkıntılar olduğundan dolayı, ikiye bölünmesi gerektiğini bir başka ismin verilmesi gerektiğini arkadaşlarımız talep etti.
Talebin neticesinde de arkadaşlarımızın haklı gördük. Yapılan incelemeler sonrasında Ayanoğlu Mahallemizde diyelim ki 75 numara bir apartman ve yahutta müstakil bir ev var.
Örnek verecek olursak, Hüyük, 60 Evler ve 100. Yıl Mahallelerinde de, aynı numarayla evler veyahut iş yerleri mevcut, Bizler Ulusal veri tabanına girdiğimizde bu durumu sistem kabul etmemektedir. Kabul etmeyince hemşerimiz ister istemez hem ruhsat almakta hem de yapı kullanım adresi almakta çeşitli zorluk çekmektedir.
Yani iki tane aynı cadde üzerinde aynı bulvar üzerinde iki tane aynı apartman numarası olduğu için sistem ret etmekte. Bilindiği gibi Yerköy’ümüzün Ankara girişinden Çiçekdağı çıkışana kadar tek bulvar üzerinde altı tane mahalle bulunmakta. Altı mahalleyi bu bulvar üzerinde bölmemiz gerekmekte. Ayanoğlu Mahallesi, Haşim Kılıç Mahallesi olan yerin Atatürk Bulvarının devamına ise Bekir Bozdağ Bulvarı olarak değiştirilmesi gereksinimi duyduk.
Mustafa Kemal Atatürk ismini silme gibi bir şeyimiz asla mümkün olamaz. Hiç kimse Atatürk’ü istismar etme yetkisine etkisine sahip değildir. Atatürk elbette Gazi Mustafa Kemal Paşa Türkiye Cumhuriyetini kuran, kurduktan sonra Türkiye’yi ciddi anlamda bağımsızlaştıran bir insandır buna saygı duymamak yahut ona hürmet etmemek isme karşı gelmek aklıselim olanların aklı balik olanlar aklıyla arası olmayan insanların yapacağı bir iş. Bizimde böyle bir niyetimiz olamaz.
Bu malum CHP İlçe başkanımız keşke kendisi aday olsa Yerköy Belediyesinden Yerköy Belediye Başkan Adayı olarak CHP den çıksa mücadelemizi öyle yapsak. Koskoca Muhalefet Partisinin Yerköy gibi yerde 177 oyla yetinecek arkasından da gündem oluşturabilmek için sözde CHP İl milletvekillerimizi ve CHP’nin ileri gelen genel başkan yardımcıları seviyelerindeki insanları yanlış yönlendirerek Yerköy’de olay çıkarmak için Yerköy’de insanımızı sanki Atatürk düşmanı varmış göstermenin yolunu bence yanlış seçti.
Eski il başkanımız Yozgat CHP İl başkanımızla da görüştüm böyle bir şey olmadığını onlara da izah ettim. Asla Atatürk ve silah arkadaşlarına bir düşmanlığımız olamayacağını sizlerin huzurunda da iki kere yaşamış aziz milletimize duyurmuş olalım. Yani şimdi çok ayıp olacak ama Marksistler Eninistler Maoistler Atatürkçü oluyor vatanını milletini seven Atatürk düşmanı oluyor. Böyle bir zihniyeti anlamakta mümkün değil.
Dolayısıyla bizim bulvarı ikiye bölmemizin tek sebebi Ulusal Adres Veri tabanındaki sistemdeki yanlışlık, ret etme kabul etmeme düşüncesinden dolayı Yerköy’de Yerköy Belediyesi Meclis kararıyla MHP’den bir kişinin ret diğerlerinin evet, AK Partinin tamamının meclis üyelerinin evet verdiği tutanaklarda bellidir. Hiç kimseyi zorlayarak ve yahut ta başka bir şekilde temin etmeninde anlamı yoktu.
Bu Yerköy için ihtiyacı gidermenin tek yolu bu idi mecburen biz bunu yapmak zorunda kaldık ve yaptıkta. Bunu yaparken Bekir Bozdağ Beyin adını arkadaşlarımız uygun gördüler bizde verdik. Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Beyinde daha haberi yok daha bugüne kadarda asla haberdar etmedik.
Çünkü Yerköy Meclis kararıydı. Meclis üyelerinin ve Belediye Başkanının talebiydi bu iş Yerköy’ümüze Yozgat’ımıza Türkiye’mize hatta hizmet eden bu şahsın bu seviyeye gelmiş Genel Başkan Yardımcılığı yapan bu şahsın ismini vermekten asla imtina vermiyoruz, kesinlikle gurur duyuyoruz onla da övünüyoruz.  Bu hizmet noktasında ne kadar çaba sarf eden insan varsa övünmek herhalde en tabi hakkımızdır.
Bu hangi siyasi parti olursa olsun eğer Türkiye’mize Yerköy’ümüze Yozgat’ımıza hizmet ediyorsa biz onu ancak takdirle şükrana anarız. Buradan da bunları da söylemiş olayım. Kesinlikle burada bir art niyet söz konusu değil.  Atatürk’ün ismini silmek kimsenin haddine de değil.”dedi.
Hiç kimsenin Atatürk düşmanlığı söz konusunun asla olamayacağını ifade eden  Ağaoğlu, “Bu millet de kimin Atatürk Düşmanı olduğunu kimin Atatürk dostu olduğunu kesinlikle biliyordur.”diye konuştu.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Sayin baskanim madem oyle o zaman bulvari 5 e bolmeniz gerekiyor(: ayrica bu ulkenin devrimcileri sosyalistleri icin her zaman Ataturk ulusal kurtulus mucadelemizin anti emperyalist kahramanidir!

  2. başkanım bozdağ kim oluyor acaba daha dünkü adamın ismini yılların bulvarına veriosunuz bu kadar bencillik ve iktidar yanlısı olunmaz

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji