YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Ağaoğlu, “Yerköy hizmete doyacak”

Ağaoğlu, “Yerköy hizmete doyacak”

Yerköy’de 40 kilometrelik yolun “Sıcak Asfalt” ile kaplanması çalışmalarına tüm hızı ile devam ettiğini belirten Yerköy Belediye Başkan Mehmet Ağaoğlu, ”Yerköy ilçemiz 1945 yılında ilçe olmuş, ilçe olması nedeni ile o günden bu güne tam 68 yıl geçmesine rağmen Yerköy’de asfalt diye bir şey söz konusu değildi.”dedi.
15072013agaogluHaşim Kılıç mahallesinin tamamını,  Ayanoğlu mahallesinin yüzde 90’lık kısmının sıcak asfalt çalışmasının yapıldığını ifade eden Ağaoğlu, yüklenici firma tarafından çalışmaların tüm hızı ile devam edildiğini ifade etti.
Yerköy’ün bir çok yolunun stabilize ve kilit taş olduğunu ifade eden Ağaoğlu, bir yıl içerinde Yerköy’ün çehresinin değiştiğini, değişmeye de devam edeceğinin belirtti.
Ağaoğlu, “2009 yılına kadar ilçemizde yollarımız sadece ve sadece stabilize yol olarak kullanılmıştır. Bazı yerler de ise istisna olarak kilit taş ile yapılmış idi. Biz 2009 yılında Yerköy belediyesini teslim aldığımızdan bugüne kadar mahallelerimizin en az yedi mahallemizin kilit taş ile kaplayarak yollarımızı kilit taş haline getirdik.
Yine Yerköy’ümüzün üç mahallesi olan Ayanoğlu, Haşim Kılıç ve Selçuk mahallelerinde asfalt çalışması yaptık. Şuan Asfalt çalışmalarının devamında 3 yüz bin metre kare kaldırım ve bordur döşemekte.
Yaklaşık üç aydır herkes tarafından biliyor ki Yerköy’ümüzde alt yapı diye bir şey söz konusu değildi. Eski belediye başkanımız Nafiz Faruk Erbaş tarafından alt yapı yapılmış ama kırk küsur yıl geçmesine rağmen el atılmamış. Öyle olunca da alt yapıyı yapmadan asfalt atmanın bir anlamı olmayacağından dolayı müthiş bir ekonomik zarara uğrayacağımızdan dolayı ilk işimiz öncelik olarak alt yapıyı id bizler 2012 yılının Nisan ayında alt yapıya başladık.
Alt yapıyı 2012’nin Ekim ayında tamamlayarak alt yapı sorunu çözdük. Yine 2013’ün Nisan ayında başlatmış olduğumuz asfalt çalışmasına, Allah izin verirse iki ay içerisinde Yerköy’ümüzde asfalt atılmayan hiçbir yer kalmayacaktır. İnşallah Yerköylülerimize de layık olan asfaltımızı da sermiş olacağız.” dedi.
Yerköy’ün içme suyu borularının zamanında “Asbes” borularla yapıldığını belirten Ağaoğlu, “Asbes boruları çok eski dönemde döşendiği için beraberinde çeşitli hastalıkları getirmekte idi yani kanserojen madde ürettiği için Yerköylü hemşerilerimizin kanserojen üreten bu borudan su içmesini, kullanmasını asla gönlümüz razı değildi.
Biz ne yaptık, bu “Asbes” boruların tamamını değiştirerek hem ana hatları hem de ara aboneleri değiştirip Yerköylü hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bir an önce bu boruların tamamını hem kanalizasyon, hem içme suyu, hem yağmur suyu hatlarının tamamını değiştirdik.
Bu borular asgari 80 ila 100 yıl kadar kullanıla bilir hale getirmiş olduk. Yerköy’ümüze inşallah hayırlı uğurlu olur.”şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Yazin geldigimde tek tek kontrol edecem bakalim yerköy ün her yeri asfaltlanmismi ( her yer iddiali bir söz )

  2. başkanım ve ekibine teşekkürler. başkanım kaldırımlarda işçilik kalitesi düşük lütfen ilgilenirseniz seviniriz

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji