YouTube

  • DOLAR
    %0,36
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %0,51
  • BIST
    %-0,06
ALİ KEVEN: ‘TOPLULAŞTIRMA SORUN YUMAĞINA DÖNÜŞTÜ’

ALİ KEVEN: ‘TOPLULAŞTIRMA SORUN YUMAĞINA DÖNÜŞTÜ’

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yenifakılı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde yapılan toplulaştırma çalışmasında mağdur olan çiftçilerin sorunlarını dinledi.
DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan toplulaştırmanın ardından verilen tarlaların mülakat aşamasında söylenenle aynı olmadığını iddia eden çiftçiler, Milletvekili Keven’den seslerini duyurmasını istedi. Köy kahvesinde Bektaşlı halkının sorunlarını dinleyen Ali Keven, beraberinde İlçe Başkanı Mustafa Zararsız, Yenifakılı Belediye Başkanı Soner Yalçın ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Karabulut ile birlikte mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunacaklarını ve konuyu TBMM’ye taşıyacağını söyledi.
“Yenifakılı Bektaşlı’da yapılan toplulaştırma çalışmasında çiftçiye gösterilen krokinin askıdan indirildikten sonra değiştirilmesi, toplulaştırma yapıyoruz diye bir parselin ikiye üçe bölünmesi, verimsiz araziden yer verilmesi, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) işi yapan haritacılık firmasını yeterince denetlememesi ve çiftçiyi dinlememesi gibi mağduriyetlere yol açan onlarca şikayet var. Ülke tarımının gelişmesi için toplulaştırma yapılması çok olumlu bir etkendir. Ancak toplulaştırma yapıyoruz derken yeni sorunlar açığa çıkarmak toplulaştırmanın amacına aykırıdır. Bektaşlı halkının mücadelesinde yanlarındayım, bu işin çözüme kavuşturulması için seslerini duyurmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Görüştüğüm DSİ Kayseri Bölge Müdürü işin artık kendilerinden çıktığını ve yargıya başvurma hakları olduğunu belirtti. Bu şekilde ‘ben yaptım oldu’ mantığı kabul edilemez. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin böyle sorunlu toplulaştırmalara acil el koyması gerekmektedir. Bunca çiftçiyi mağdur etmeye hakkınız yok’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji