YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
Vali Yazıcı, Yerköy’de Çeşitli İncelemelerde Bulundu

Vali Yazıcı, Yerköy’de Çeşitli İncelemelerde Bulundu

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy ilçesini ziyaret etti.
20032013valiYozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Yazıcı ilk program olarak Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesini ziyaret ederek Hasta bakım bölümü ve kuaförlük bölümlerinin açılışlarını gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasında Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Demir, “Okulumuza yaptırmış olduğumuz dört adet uygulama atölyesi ve bina bakım onarımının açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Yerköy’ün en eski lisesi olması özelliğiyle 2010 yılına kadar eğitim öğretimini genel lise kapsamında sürdürmüş ve genel liselere ilginin en üst seviyede olduğu yıllarda 2000 kişiye yaklaşan öğrenci mevcuduyla hizmet sunmuştu. Genel liselere ilgi azaldıktan sonra ise Yabancı Dil Ağırlıklı Lise, Ticaret Meslek Lisesi ve Şehit Mehmet Tez Anadolu Lisesi gibi pek çok liseyi binasında misafir etmişti. Bu nedenle hizmet binamız bir hayli yıpranmış, artık sağlıklı bir eğitim öğretim yapılamaz hale gelmişti.
İkincisi, okulumuz 2010 yılında Kız Meslek Lisesi’ne dönüştürülmüş ve 2012 yılında Yerköy Kız Meslek Lisesi’yle birleştirildiği için meslek liseleri için mutlaka gerekli olan uygulama atölyelerinden yoksun kalmıştı. Biz çalışmalarımıza bu iki zayıf yönümüzü tespit ederek başladık.
2012 yılında okulumuzda açılan Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ile Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri bölümlerinin uygulama atölyeleri için bakanlığımız birine 40.000 TL diğerine 60.000 TL olmak üzere toplam 100.000 TL ödenek göndermiştir. Elimizdeki kaynağın tasarruflu kullanılmasıyla 2 adet atölye için ayrılan paradan 4 adet atölye yaptırılmıştır.
Buna ilaveten;1500 metrekare zemin ve duvar seramik ve bordür döşemeleri, Otomatik bahçe kapısı, Bina giriş sundurmaları, Bina içi ve dışı merdiven korkuluk demirleri, Korkuluk demiri perdeliği Atatürk büstü tırabzanları ve Atatürk Köşesi, Çatı kiremit ve maya aktarımı, Bahçe duvarı ve üzerindeki korkulukların boyası, Derslik duvar panoları ve sıra sürtünme suntaları, Giriş sergi dolapları, Bina içinin tamamının boya badana uygulamaları, Temiz su, pis su ve elektrik tesisatlarının bakım ve onarımları, Nöbetçi kulübesi pencere demirleri, Gibi Sizi yormamak için burada sayamayacağım, ancak kaba bir hesapla 400 Bin liralık iş 100 Bin liralık kaynakla bitirilmiştir.
Bu arada işçilik ve kaliteden taviz verilmemiştir. Bakanlığımızın standartlarına uymak şartıyla, Güzellik salonumuz Çankaya Köşkü, Türk Hava Kuvvetleri ve TBMM’nin salonunu yapan Filiz Çelik-Levent Kozmetik adlı firmadan, Hasta Bakım Atölyesi Nitrocair-Ofis Lain Grubundan, Yaşlı Bakım Atölyesi Vestel Bayiinden alınmıştır.
Çalışmalarımızın toplam maliyeti malzeme ve işçilik dahil olmak kaydıyla 120.000 TL.’dir. 20.000 TL fatura edilmemiş borcumuz vardır. Yeni kaynak ve himmetinizi beklemektedir. “dedi.
Yerköy Kaymakamı Bayram Gale’de okul hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra, Valiz Yazıcı “ Bugün güzel bir oluşumun, güzel bir faaliyetin yerinde görülmesi için burada bulunmaktayız. Yerköy ilçemizde 2 güzelliği bir arada yaşıyoruz. 2013 yılı içerisinde Yozgat iline eğitim için ayrılan 65 milyon TL, bu 65 milyon TL’nin il genelinde ciddi bir payıda Yerköy ilçemize ayırmak üzere plan ve programı hazırladık.
Hepimizin bildiği üzere bu sene özellikle Yerköy’de eğitim yatırımları noktasında ciddi bir mesafede ve önemli bir yerdeyiz.”dedi.
Yerköy Şehit Sedat Nezih Özok Kız Teknik ve Meslek Lisesine açılan Hasta bakım bölümü ve kuaförlük bölümlerini yerinde inceleyen Vali Yazıcı, 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde ilk 4 dereceyi elden eden Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini ziyaret ederek çizgi izleyen robotlar hakkında çeşitli bilgiler aldık.
Daha sonra Yerköy Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Yazıcı, Menüsküs Ameliyatı olan belediye başkanı Mehmet Ağaoğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Belediye makamında gerçekleşen ziyarette Ağaoğlu ile bir süre sohbet eden Yazıcı, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret ederek bağ çubuğu dağıtım törenine katıldı.
Bağ çubuğu dağıtım töreni sonrasında Vali Yazıcı, inşaat çalışmaları devam eden okul binalarını yerinde inceledi.Gerekli incelemeler sonrasında Vali Yazıcı Çanakkale seramik fabrikasında giderek fabrika hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra Yerköy’den ayrıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji