YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Almanya'ya mesleki gezi

Almanya'ya mesleki gezi

Yerköy İlçesi Ticaret Meslek Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Modern Pazarlama Teknikleri” projesi kapsamında 6 meslek lisesinden öğretmen ve öğrenciler 3 hafta boyunca Almanya’da ziyaret ve temaslarda bulundu.
09062012meslekMerkez ile birlikte Sorgun, Akdağmadeni Ticaret Meslek Liseleri, Sarıkaya, Çekerek ve Çiğdemli Çok Programlı Liselerinin ortaklığında hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Modern Pazarlama Teknikleri adlı Avrupa Birliği projesinin 3 haftalık Yurtdışı faaliyeti tamamlandı. Yerköy Ticaret Merkez Lisesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen projenin gezi programına 5 öğretmen ve 30 öğrenci katıldı.
Almanya’nın Augsburg şehrinde proje faaliyetlerinde bulunan heyete Yerköy Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden Nihat Akyol ve Nilüfer Turan, Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Birol Taştan, Sarıkaya Çok Programlı Lisesi öğretmeni Mutlu Sarıca ve Çekerek Çok Programlı Lisesi öğretmeni Gülsüm Güler refakat etti.
21 gün boyunca birçok etkinliğe katılan öğrenciler Pazarlama Teknikleri ile ilgili eğitim ve staj faaliyetine katıldı. BMW Otomobil Üretim Tesisleri, Augsburg Mesleki Yönlendirme Merkezi, Metro Plastik Sanayi, Stadtsparkasse Augsburg(Banka), Andras Schmid Lojistik Şirketi, Augsburg Meslek Lisesi gibi çok sayıda kuruma düzenlenen teknik gezilere katılan öğrenci ve öğretmenler bunların yanı sıra; Münih, Prag, Venedik ve Salzburg gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilerde bulundu.
Proje kapsamında öğrenciler okullarında aldıkları mesleki eğitimleri, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına bulurken, özellikle Pazarlama Teknikleri ile ilgili genel bilgileri, modern pazarlama teknikleri, modern pazarlamanın avantajları, modern pazarlamanın dezavantajları ve uluslararası pazarlamanın ülke ekonomisine olan katkıları ile ilgili mesleki bilgilerini artırdılar.
Proje faaliyetleri neticesinde KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu nitelikle eleman ihtiyacı karşılanmış olacağı bildirilirken; “KOBİ’lerin ulusal veya uluslararası pazarlardan daha fazla pay alabilmeleri için bünyelerinde Modern Pazarlama alanında eğitim görmüş nitelikli personel istihdam etmeleri gerekmektedir” açıklaması yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji