YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,23
  • BIST
    %0,80
Ankara Barosu'na Yozgatlı kadın başkan

Ankara Barosu'na Yozgatlı kadın başkan

90 yıllık Ankara Barosu’nun ilk kadın başkanı Yozgat doğumlu avukatlardan Sema Aksoy seçildi. Ankara Baro tarihine ‘ilk kadın başkan’ olarak ismini yazdırmayı başaran Aksoy’un Yozgatlı olması, Yozgat’ın Ankara bürokrasisindeki başarısını bir kez daha ortaya koydu. Daha önce başkanlık için Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı avukatlardan İlhan Masarifoğlu yarışmıştı.
17072013baroAnkara Barosu 2. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Sema Aksoy başkanlığa seçildi. 4’ü bağımsız 9 adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulda, Aksoy’un en yakın rakibi Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Selçuk Kozağaçlı ise bin 139 oyda kaldı.
4’ü bağımsız olmak üzere 9 aday başkanlık için yarıştığı genel kurulda, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Sema Aksoy, 4 bin 301 oy alarak Ankara Barosu Başkanlığı’na getirildi. Aksoy’un en yakın rakibi Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Selçuk Kozağaçlı ise bin 139 oy aldı. Diğer adaylardan Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 955, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Esmani Kırmızı 79, Baroda Birlik Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 830, bağımsız adaylar Zennure Tokgöz 42, Bülent Turhan Gündüz 86, Ahmet Erdem Akyüz 126 ve Orhan Tüysüzoğlu 75 oyda kaldı.
ANKARA BAROSU’NUN
İLK KADIN BAŞKANI
Sonuçların belli olmasının ardından meslektaşlarının tebriklerini kabul eden Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Ankara Barosu’nun bugüne kadar olduğu gibi insan hakları, hak ve özgürlükler ve hukuk devleti mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. Ankara Barosu’nun geçmişine, duruşuna yaraşır bir seçim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
“Bugün, meslektaşlarım hayatımda tadacağım en büyük onurla beni şereflendirdi. Herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Ankara Barosu büyük bir ailedir. Aramızda farklılıklar olabilir, ama herhangi birimizin tırnağına taş değsin, hepimiz bir olup ayağa kalkarız. Bu bir bayrak değişimidir ve bugün bu bayrağı meslektaşlarımla birlikte devraldım. Ankara Barosu bugüne kadar olduğu gibi insan hakları, hak ve özgürlükler ve hukuk devleti mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu ne pahasına olursa olsun yerine getirmeye devam edecektir.
Mesleğimiz, geleceğimiz ve onurumuzdur. Biz bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz.”
YOZGATLI BAŞKAN
1965’te Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Doğan Aksoy, ilkokulu Kayseri’de bitirdi. Aksoy, yaşamındaki ilk ödülünü 5 yaşındayken Ankara Radyosu’nun açtığı yarışmada kendi yazdığı Atatürk şiirini okuyarak kazandı. Aksoy, 1978’de Bülent Ecevit hükümetinde Ahmet Taner Kışlalı’nın Kültür Bakanı, Şerafettin Turan’ın ise müsteşar olduğu dönemde, Kültür Bakanlığı’nda görevli babasının tayin olmasıyla Ankara’yla taşındı. Ortaokul ve liseyi Ankara’da bitiren Aksoy, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 25 yıl avukatlık yaptı.
Aksoy’un kardeşi tiyatrocu Tansel Aksoy Cüneyt Gökçer’in öğrencisi. Uzun yıllardır Müjdat Gezen’le çalışıyor. Aksoy da sanata meraklı. Aksoy’un evinde babasının ilgisinin de etkisiyle çok sayıda tablo bulunuyor.
Boş zamanlarında oğlu Mustafa Can’la satranç oynayan Aksoy, “Okulda öğretmenleri atın hamlelerini, ‘bir dıgıdık, iki dıgıdık, dön dıgıdık’ şeklinde öğretmiş, biz de öyle oynuyoruz” dedi. Damak tadının çok iyi olduğunu ve her türlü yemeği yapabildiğini belirten Aksoy yemek yapmaya vakit bulamadığını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji