YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %2,62
Ankara-Sivas YHT Hattı İlk Ray Serim Töreni yapıldı

Ankara-Sivas YHT Hattı İlk Ray Serim Töreni yapıldı

Yerköy ilçemizde, Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin ilk ray serimi, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Proje, 2019 yılında hayata geçecek.
Ankara-Yozgat arasındaki seyahat süresini 1 saate, Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresini ise 2 saate düşürecek olan yüksek hızlı tren projesinde üst yapı çalışmaları başladı. Proje kapsamında ilk ray serimi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Burada yapılan törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Kemal Yurtnaç, milletvekilleri, bürokratlar çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bakan İsmet Yılmaz, “Ankara’yı Yozgat’a, Yozgat’ın Sivas’ın kapı komşusu yapacak, arasındaki mesafeleri kaldıracak, zamanı hızlandıracak Yozgat Yerköy Yüksek Hızlı Tren üst yapı temel atma töreni hayırlı uğurlu olsun. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
‘PROJENİN UZUNLUĞU 405 KİLOMETRE’
Bakan Ahmet Arslan ise konuşmasında, projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bir yıl içerisinde bu projedeki bütün çalışmaları bitireceğiz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar testlerine başlamış olduğumuz yüksek hızlı tren de bu süreçle birlikte yine inşallah 2.5-3 ay içerisinde testlerini bitirip 2019’da Kırıkkaleliyi, Yozgatlıyı, Yerköylüyü, Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmuş olacağız. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında 29 milyon metre küp dolgu var. Bunun 25 milyon metre küpü tamamlandı. İnşallah Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas, bunlar yüksek hızlı trene hizmet eden istasyonların olduğu yerler olacak. Seyahat süresi, Ankara’dan Yozgat’a bir saat, Yozgat’tan Sivas’a bir saat. Yani Sivas, Yozgat, Ankara iki saat. Ankara’dan İstanbul’a inşallah 2.5 saat. 5.5 saatte Sivaslı İstanbul’a gidebilecek” diye konuştu.
Projenin uzunluğunun 405 kilometre olduğunu söyleyen Bakan Arslan, “Projenin bedeli 9 milyar. 405 kilometrelik hatta birçok tünel var. Biz bir tünelden 41 yılda çıkmışız. Bolu dağı tünelinde 19 yılda çıkmışız. Bu projede 49 tane tünel var. 66 kilometre tünel var. Türkiye 80 yılda Ak Parti iktidarlarına kadar toplam 50 kilometre tünel yapmış. 80 yılda 50 kilometre tünel, sadece bu projede 66 kilometre tünel ve 54 kilometresi bitmiş durumda” diye konuştu.
“PROJELERLE TÜRKİYE’NİN DAMARLARINI AÇTIK”
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye’nin son 15 yılda büyük bir değişim dönüşüm yaşadığını ifade etti. Tren yollarının yenilenmesi yerine trenin hızının düşürüldüğü bir dönemde Türkiye’nin hızla gelişemeyeceğini aktaran Bozdağ, “Havada, karada ve denizde yapılan projelerle Türkiye’nin damarlarını açtık. Biz böylesi bir Türkiye ile iftihar ediyoruz. Biz bu ülkenin her yerine konulan taşla iftihar ediyoruz” diye konuştu. Bozdağ, “Ankara-Yozgat arasındaki seyahat süresi1 saate, Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresiise 2 saate düşecek. Daha rahat daha konforlu ve daha hızlı bir ulaşım sağlanmış olacak. Projenin ileri aşamasında ise tüm Türkiye hızlı trene kavuşacak” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve bakanlar Yılmaz ve Arslan ile beraberindekiler panel serme makinesine binerek, ilk ray serimini gerçekleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji