YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Atamızı saygıyla andık

Atamızı saygıyla andık

Türk milletinin bağrından çıkan, ilelebet yaşayacak büyük Devlet Adamı, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluğunun 74’üncü yılında O’na hasret yüreklerde bir kez daha anıldı
1011201210kasimyTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74’üncü yıldönümünde Yerköy’ de düzenlenen çeşitli programlarla anıldı.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma programına daha sonra Yerköy Adalet ve Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda devam edildi.
Anma programına, Yerköy Kaymakam Vekili Hasan Doğan, İlçe jandarma komutanı M. Deniz Işıklar, Yerköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okul Genel Sekreteri Oğuz Duygu, okul müdürleri, daire amirleri ve velilerin katılımları ile gerçekleşti.
Törende günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan Yerköy Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okulu Müdürü Hacı Hüseyin Asar, Atatürk’ün dünya üzerine gelmiş en büyük devlet adamı olduğunu söyledi.
Asar “Türk ulusunu, bağımsızlığına kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümün 74. yılında rahmetle anıyoruz.
10 Kasımlar, artık Atatürk’ün aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkarak, bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır.
10 Kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.”dedi.
Okul Müdürü Asan’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün Hayatı, Askeri Kişiliği, Ekonomik ve Siyasi görüşlerini belirten konuşmalar gerçekleşti.
Anma programında, kendi sesinden Atatürk’ün hitabesi ve hayatı (slâytlar eşliğinde),  Atatürk’ün askeri kişiliği, ekonomik ve siyasi görüşlerini belirten konuşmanın ardından, oratoryo, şiir, tiyatro ve koro gösterileri yapıldı.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji