YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Azerbaycan ve Türkiye Kardeşliği Anlatıldı

Azerbaycan ve Türkiye Kardeşliği Anlatıldı

“Bir Bedende İki Can Türkiye Azerbaycan” Konferansı Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.
18022013azerYerköy Adalet Yüksek Okulu Konferans Salonunda Türkiye Azerbaycan ilişkileri konulu konferansına Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Oğuz Duygu, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Doğan ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
“Bir Bedende İki Can Türkiye Azerbaycan” Konferansına konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ebubekir Güngör, Türkiye ve Azerbaycan’ın arasındaki kardeşlik hakkında çeşitli bilgiler verdi.
Güngör’ün konuşması sonrasında, Azerbaycan ve Türkiye arasında olan kardeşliği ifade eden türkü dinletisi sunuldu.
Türkü dinletisi sonrasında, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Gençlik Teşkilat Başkan Yardımcısı Rövşen İsmayılov, Türkiye Azerbaycan ilişkileri, siyasi, kültürel olayları ve Üniversite Üniversiteleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.
İsmayılov konuşması sonrasında, Türk Dünyası Öğrenci Derneği Birliği Azerbaycan Koordinatör Yardımcısı Bünyamin Şahin ise “Bizlerin sevinci ve kederi birdir. Bizler tarihten bugüne kadar sarsılmaz bir kardeşlik gösterdik bu kardeşliği gelecek nesillere aktarmalıyız. Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin en büyük problemlerinden biriside ermeni sorunudur.
Türkiye ye asılsız soykırım iddialarında bulunan Ermeniler Azerbaycan halkına işgal ettikleri topraklarda işkence ve insani dışı tekniklerle canlarına kast etmişlerdir. Kendi yazarları bile işkence konularını kitaplarında bahsederken asılsız iddialarından vazgeçmemektedirler. Bu durum Ermenilerin zorla alıp kurduklar bir devlet var olduğunu gösterse de milli kimlikten yoksun oldukları ap açık ortadadır.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji