YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %1,96
Bağlamaya şekil verecekler

Bağlamaya şekil verecekler

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, bakanlık tarafından da onaylanan ”Yöresel el sanatlarını geliştirme projesi” kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde Bağlama yapım kursu açıldı.
17072013baglamaSevgi Evleri atölyesinde açılan ve 12 kursiyerin katıldığı kursun açılışında konuşan Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, yaklaşık 4,5 ay devam edecek bağlama yapım kursunu, sanatın son temsilcisi olan İlhan Koldemir tarafından verildiğini söyledi. İbiş, kursun Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri verildiğini, kursta kullanılacak malzemelerin ise bakanlık tarafından karşılandığını vurgulayarak, şuan 20 bağlamanın yapılabileceği malzemenin hazır olduğunu bildirdi.
Yozgat’ın tanınmış saz üstatlarından İlhan Koldemir de, kaybolmakta olan bağlama yapım sanatının gelecek nesiller tarafından da yapılmasını istediğini bildirdi. Koldemir, ”Bu amaçla açmış olduğumuz kursumuzda bağlama yapma sanatıyla birlikte çalmasını da öğretiyoruz kursiyerlerimize.
Bu kurs sonunda Ud, Keman ve Flüt yapma ve çalma kursları da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji