YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-0,05
Bahri Yılmaz, “Toprak analizinde ek süre doluyor”

Bahri Yılmaz, “Toprak analizinde ek süre doluyor”

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, toprak analizi için çiftçilere tanınan ek sürenin 30 Ekim 2014 Perşembe günü mesai bitiminde dolacağını hatırlatarak, “Çiftçilerimiz, desteklemelerden yararlanmak istiyorlarsa, bu sürede mutlaka toprak analizi yaptırmalılardır” dedi.
02062014yilmazÇiftçilere toprak analizi için tanınan ek süre 30 Ekim 2014’te doluyor. Yaklaşık 10 günlük bir süre zarfında toprak analizi yaptırmayan çiftçiler, desteklemelerden yararlanamayacak.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ek sürenin dolması nedeniyle çiftçileri uyardı. Yılmaz, yeni bir süre uzatımının söz konusu olmadığına dikkat çekti.
“Çiftçilerimiz toprak analizleri zamanında yaptırmazlarsa desteklerden yararlanamazlar” diyen Yılmaz, şu bilgileri verdi:
“ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, odamız laboratuarında 30 Ekim 2014 tarihine kadar toprak analizi yaptırılması zorunlu. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için toprak analizi şartı aranmıyor. ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri tarım arazi olan üreticilerimiz, 30 Ekim 2014 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar toprak analizlerini yaptırmaları gerekiyor. Çiftçilerimizin, olası sıkışıklıklarla karşı karşıya kalmamaları için son günü beklenmeden toprak analizlerini yaptırmaları faydalarına olur. Çünkü toprak analizlerini belirtilen sürede yaptıran çiftçilerimiz, 31 Aralık 2014 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe ve il müdürlüklerine başvurup gübre desteklerinden yararlanabilecekler. Toprak analizlerini yaptıramayan üreticilerimiz, toprak analiz desteğinden de faydalanamayacaklar.”
Yılmaz, toprak analizlerini yaptıran çiftçilerin, gübre ve toprak analizi desteğini almaları için 31 Aralık 2014 tarihine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine başvuru süreleri bulunduğunu, aynı sürenin mazot desteği için de geçerli olduğunu belirtti. Çiftçilerin yetirdiği ürünlere ilişkin olarak alacakları destek miktarlarına ilişkin de bilgiler aktaran Başkan Yılmaz, peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarında mazot destekleme tutarının dekara 3,1 lira, gübre destekleme tutarının 4,3 lira, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında mazot destekleme tutarının dekara 4,6 lira, gübre destekleme tutarının 6 lira, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkiler alanlarında mazot destekleme tutarının 7,5 lira, gübre destekleme tutarının 7,5 lira olacağını da sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji