YouTube

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %1,77
Başer "Gölet inşaatların tamamlanması tarımda üretimi daha da artıracaktır"

Başer "Gölet inşaatların tamamlanması tarımda üretimi daha da artıracaktır"

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, il genelinde devam eden gölet ve barajların tamamlanması ile bazı bölgelerde sulu tarıma geçileceğini belirterek “Sulu tarımın da üretimi daha da artıracağını söyledi.
Yozgat’ın her alanında devam eden yatırımların tamamlanması noktasında üzerinde duran ve süreci yakından takip eden Milletvekili Yusuf Başer, Sorgun Gevrek Göleti İnşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Yozgat’ın konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer, AK Parti İktidarları döneminde bir damla su kaynağının dahi değerlendirilerek gölete ya da baraja dönüştürüldüğünü ifade etti.
Yozgat’ın iklim bakımından kurak bir iklime sahip olduğunu belirten Başer, “Bu gölet inşaatlarımızın tamamlanması ile birlikte bölgemizde sulu tarım alanları daha da çoğalacaktır. Bu da il genelinde hem ürün çeşitliliğinin artırılmasına hem de daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürün elde etmemizi sağlayacaktır. Gevrek göletimizde çalışmalar en kısa sürede tamamlanarak toprağımız daha da bereketlenecektir. Şuan Göletimizde kondüvide su alma yapısı haricinde tüm anoların betonarme imalatları tamamlanmıştır. Ayrıca yaklaşık 50.000 m3 Plinth hendeği kazısı yapılarak 1195 kotuna gelinmiştir.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji