YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Başer’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başer’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Yozgat Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, “Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 90. yılını millet olarak sevinç ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.
28102013baserCumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Başer mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.
Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu  “Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi, Devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye Cumhuriyeti; uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, “yurtta ve dünyada barış” düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir. İleri medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemiz, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmuştur.
Cumhuriyetin başarıları, her türlü övgünün üzerindedir. Son 11 yılda AK PARTİ iktidarıyla ülkemiz siyasi istikrar arayan bir durumdan çıkmıştır. Ekonomik istikrar sağlanmış, enflasyon kontrol altına alınmış; gelir dağılımının düzeltilmesi, halkın yaşam şartlarının kolaylaştırılması konularında çok önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Türkiye terör ve örgütlü suçlar gibi sorunları yenmiştir. Bunların hepsini hukuk devletinin meşru zeminleri ve yollarını kullanarak aşmıştır.
Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünde kalkınma çabalarımızı aynı hızla sürdürmeye; dünya ile rekabet gücümüzü her alanda daha da geliştirmeye milletçe kararlıyız.
Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı seviye, hepimize heyecan ve ümit vermeli, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemelidir.
Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji