YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
Başhekim Usul, “Hastanemizde e-reçete dönemi başladı” dedi

Başhekim Usul, “Hastanemizde e-reçete dönemi başladı” dedi

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, e-reçete uygulamasının tüm Türkiye ile birlikte Yerköy’de de başladığını söyledi.
23012013receteYerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, e-reçete uygulamasının tüm Türkiye ile birlikte Yerköy’de de başladığını belirterek, Temmuz 2012 tarihinde uygulanmayan başlayan ve geçiş süreci nedeniyle hastalara aynı zamanda yazılı olarak verilen reçetenin artık kaldırıldığını söyledi.
Reçetelerin elektronik yolla yazılmasına dayanan e-reçete sisteminin hayata geçtiğini belirten Usul, bundan böyle e-reçete projesiyle birlikte ilaca ulaşmada hastanın T.C. kimlik numarası ve hekimin hastaya vereceği bir kodun yeterli olacağını ifade etti.
Yerköy Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorların tamamına yakınının e-reçete şifrelerini aldıklarını ve sistemi uygulamaya başladıklarını dile getiren Usul, “Doktor hastayı muayene ettikten sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) veri tabanına hastanın kullanacağı ilaçları yazacak. Hasta eczaneye gittiğinde kendisine ait ilaçları görecek.
Dilerse doktor, hastalarının hangi ilaçları aldığını bilmesi için bilgisayar çıktısı olarak da reçete verecek.
1 Ocak 2013 itibariyle kâğıt reçete dönemi tamamen sona ermiştir. Bu sayede yanlış anlaşılmalar ve yazım hataları da ortadan kalkacaktır. Diğer yandan hastaya hangi ilacın hangi doktor ve eczacı tarafından verildiği de kayıt altına alınmış olduğunun yanı sıra böylelikle her türlü suiistimalin önüne geçilecek” dedi.
Yerköy Devlet Hastanesi’nde e-reçete uygulamasının 1 Ocak 2013 tarihinden önce başladığını ve deneme sürecinin başarılı bir şekilde geçirildiğini anlatan Usul, hastalara verilen bilgisayar çıktılı reçeteler sayesinde, artık okunamayan doktor yazılarının da herkes tarafından rahatlıkla okunabileceğini sözlerine ekledi.
Usul, Avuç içi damar tanıma sisteminin de yakında hizmet vereceğini ifade ederken,  şu şekilde devam etti.
Usul, “Uygulamaya konulan diğer proje ise Avuç içi Damar Tanıma Sistemi. Başkasının TC kimlik numarası ile muayeneyi tamamen ortadan kaldıracak olan yeni sistemle birlikte, herkesin avuç içi damar haritası kayıt altına alınacak. Sistem şöyle işleyecek; Muayeneye giden hasta cihazın üzerine elini koyacak ve sistemdeki damar iziyle eşleştirilecek. Sistem eşleştirmenin yapıldığını bildirerek hastayı kayıt altına alacak.
Hasta ilk defa geliyorsa hem sağ hem de sol elinin üçer defa kaydı alınacak. Sonraki müracaatlara sadece doğrulama yapılacağı için tek elden bir defa kayıt alınması yeterli olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji