YouTube

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,50
Başhekim Uzman Dr. Öztürk, “Soğuk Hava, Yüz Felci Riski Artıyor”

Başhekim Uzman Dr. Öztürk, “Soğuk Hava, Yüz Felci Riski Artıyor”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, artan kar yağışıyla birlikte soğuk havanın da etkili olması, hastalıklardan korunmanın yollarını gündeme getirirken, uzmanlar ise alınması gereken önlemlere değindi.
09012014ozturkYerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, alınacak önlemler sayesinde hiç hasta olunmayacağı gibi, hastalıkların çok hafif şekillerde atlatılmasının da mümkün olduğunu söyledi.
Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, “Etrafımızda herkes sık sık hastalanırken biz hiç hastalanmaya biliriz veya çok hafif atlatabiliriz. Bu tamamen bağışıklığımızı desteklememizle ilişkilidir. İyi uyku düzenini mutlaka sağlamalıyız. Düzenli egzersizi yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Şekeri hayatımızdan çıkartmalıyız. Bol balık tam mevsimi olduğu için ve vücudumuza omega 3 yüklemek için tüketmeliyiz. D vitamini düzeyimizi ölçtürüp takviye almalıyız. Portakal, greyfurt, limon, mandalina yeşil biber gibi C vitamin içeriği yüksek gıdaları tüketmeli , zencefil, zerdeçalı ve soğuk sıkım çörekotu yağını hayatımızdan eksik etmemeliyiz.” dedi.
Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Öztürk, soğuk havalarda yürürken en korkulan risklerden birisinin de “Bell bell paralizisi” denilen yüz felci olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi; “Soğuk havalarda yürümek yüz felci riskini de arttırıyor. Aslında bu durum iyi tedavi edilirse tamamen geçici bir durumdur. Erken tanı ve erken müdahale önemlidir. Tedavide kortizon tedavisi ve vitamin destekleri kullanılmalıdır. Korunmada ise yine bağışıklık sistemimizin sağlam tutulması ve İmmün Check-Up’larımızın düzenli yapılması önemlidir. Yüzümüzü direk soğuğa maruz bırakmamak da yine en önemli korunma yoludur. Soğuk algınlığı ile karşılaşan hastalarımız asla kendi kafalarına göre antibiyotik alıp başlamamalıdır. Toplumumuzda sıklıkla yapılan en önemli hata budur. Bu konuda hekim olarak bizlerin de antibiyotik kullanımında çok temkinli olmamız gereklidir. Mutlaka test yapılmalıdır. Teste göre gerekirse antibiyotik başlanabilir. Yüzde 90 üst solunum yolu enfeksiyonları viraldir ve kendiliğinden basit önlemlerle geçer. İyileşme sürecinde Beta-Glukan, C vitamini takviyesi almak, kişilerin besinleri ve istirahatleri dışında yapabilecekleri en güzel yan desteklerdir. Bunların dozajlarını hekimlerine danışabilirler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji