YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Başkan Ahmet Yılmaz, “Veysel Filiz’in federasyonlarımızla hiçbir ilgisi yoktur”

Başkan Ahmet Yılmaz, “Veysel Filiz’in federasyonlarımızla hiçbir ilgisi yoktur”

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, yaklaşık iki hafta önce yüklü miktarda eroin ile birlikte yakalandığı iddia edilen sözde “Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı” olduğu şeklinde tanıtılan Veysel Filiz’in, Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu ve federasyonları ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.
Başkan Ahmet Yılmaz, beraberinde federasyon başkanlarının imzası bulunan ortak basın açıklamasında; bazı basın ve medya kuruluşlarında 09.12.2020 tarihinde Hamzabeyli Gümrük Kapısından yurt dışına çıkmakta iken otomobilinde yüklü miktarda yasa dışı uyuşturucu madde (eroin) yakalandığı iddia edilen Veysel Filiz’in kendi konfederasyon ve federasyonlarıyla bir bağlantısının bulunmadığını ifade etti.
Başkan Yılmaz, “ Veysel Filiz’in sözde ‘’Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı’’ olduğu şeklinde tanıtılarak yayılan haberler Konfederasyonumuz ve bağlı Federasyonlar, Dernekler ile diğer STK yönetimleri ve üyeleri arasında rahatsızlıklar yarattığı gibi, anılan STK’ lar üzerinde olumsuz etki yarattığından kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur. Adı geçen şahıs, kişisel ve örgütsel faaliyetlerinde şüphe edilen olumsuzluklar nedeniyle 25.02.2020 tarihinde, Konfederasyonumuzun 2020/2 Sayılı, Yönetim Kurulu kararı ile resmi olarak ihraç edilmiş olup, gerek Konfederasyonumuzda gerekse, bağlı yurt içi ve yurt dışı Federasyonlarımızda kendisinin her hangi bir görevi, yetkisi ve temsili bulunmamaktadır.”dedi.
HİÇ KİMSE YOZGAT ADINI KENDİ ÇIKAR VE MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANAMAZ
Hiç kimsenin Yozgat adını resmi statüsü olmadan sahte kartvizit basarak, sosyal medya hesapları açarak kendi menfaati ve çıkarları için kılıf olarak kullanamayacağını ve kendi kendini başkan atayamayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, “ Resmi STK’ların başkan ve yönetimleri, tüzüğüne bağlı olarak yapılan genel kurullara bağlı seçimlerle oluşturulur. 2018 yılında onlarca Federasyon ve yüzlerce hemşeri derneğinin kabulü ile oluşan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu ve yönetim kadrosu yalnızca resmi seçimlerle belirlenmektedir. Herhangi bir resmiyeti, bulunduğu ülke tarafından onaylı karar defteri, yönetim kurulu tarafından onaylanmış, bağlı bulunduğu bir tüzüğü olmayan gayri resmi oluşumlar kurum ve kuruluşlarımızla ilişkili değildir. Bu nedenle; son günlerde ulusal, yerel ve sosyal medyada ismi olumsuzluklarla anılan şahsın ve sözde kurumunun Konfederasyon, Vakıf, Federasyon, Dernek ve Temsilciliklerimiz ile hiçbir bağı ya da ilişkisi bulunmadığı gibi ‘’Avrupa Yozgatlılar Federasyonu’’ adında ne Avrupa’da ne de Türkiye’ de herhangi resmi bir kuruluş bulunmamaktadır. Sosyal Medya hesapları dışında bir yeri ve adresi bulunmayan sözde toplulukların kişisel çıkar ve menfaatler adına var olmaya çalıştıklarını bundan duyduğumuz kuşku ve rahatsızlığı daha önce de Şubat 2020 tarihinde de kamuoyu bildirisi ile duyurmuştuk. Sonuç olarak Yozgat isminin, kişilerin şahsi olumsuzlukları ile ilişkilendirilmesi hem Yozgat şehrinin marka değerine, hem de Yozgatlı olmaktan her şartta gurur duyan Dünya genelinde yaşayan kıymetli hemşerilerimize derinden zarar vermektedir.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji