YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,66
Başkentteki Yerköylüler derneği, arabaşında bir araya geldi

Başkentteki Yerköylüler derneği, arabaşında bir araya geldi

Başkent’teki Yerköylüler Derneği, Çırağan Balo Salonu’nda 3. Geleneksel Kış Arabaşı Gecesi düzenledi.
09022015arabasıBaşkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenen Arabaşı ziyafeti’ne Yerköylüler yoğun ilgi gösterdi.
Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen arabaşı yemeğine, Ankara’da yaşayan Yerköylü yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri Yozgat’ın tescillenmiş yemeği olan “Arabaşı” ziyafetinde buluştu.
Gerçekleşen arabaşı yemeğinde, dernek başkanı Mesut Kaya, Arabaşı Yemeğinin Yozgatlıların vazgeçilmez yemek kültüründen biri olduğunu söyledi.
Yerköylüleri arabaşı yemeğini, birlik ve beraberliğimizi göstermek için düzenlediklerini söyleyen Kaya, şu şekilde konuştu;
“Yozgat’ın geleneksel arabaşı yemeğini bilenler çok iyi bilir. Bu Yozgat’la birlikte İç Anadolu’ya mâl olmuş bir yemektir. Ama ön planda tutan Yozgat ili. Biz de Yerköylüler olarak geceyi Çırağan Balo Salonu’nda hemşerilerimizle birlikte geçireceğiz. Yaklaşık bin civarında katılımcı bekliyoruz. Arabaşının tarihi çok eskiye dayalı. Arabaşı diye de bilinir. Çok emek, çok ayrı bir iş isteyen geleneksel bir yemeğimiz, hamurdan ve tavuk suyu çorbasından oluşuyor. İkisinin birlikte yutumu” dedi.
Davetliler kapıda davul zurna eşliğinde karşılandı. Yemeklerini yiyen Yerköylüler daha sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.
Katılımcılar ise şu şekilde oldu: Eski Köy İşleri Bakanı ve Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Öz Orman İş Sendika Başkanı Settar Aslan, Danıştay Daire Başkanı Enver Kaya, Danıştay Üyesi Abdullah Artunç, İç İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Duran, Birol Ikış, Hakim Selami Candemir, CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Alparslan Alparslan, İş Adamlarından Tamer İlhan, Erdal İlhan, Mehmet İlhan, Haşim İlhan, Sinan Altınsoy, Hamit Koçer, Ayrıca Teşekkür Devlet Hava Meydanları Baş Müfettişi Gani Aslaner, Akademisyenler, İsmail Cansız, Mustafa İlbaş, Kürşad Zorlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji