YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %0,80
Başkentteki Yerköylüler “Sivas” filmine yoğun ilgi gösterdi

Başkentteki Yerköylüler “Sivas” filmine yoğun ilgi gösterdi

Ankara’da yaşayan Yeköy’lüler “Sivas” filmi için bir araya geldiler.17112014sivas71.Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Sivas” filmi Başkent Ankara’da yaşayan Yerköylülerin beğenisine sunuldu.
Ankara Kızılırmak Sinema salonunda gerçekleşen sinema gösterimine, Yrd. Doç. Dr İsmail Cansız, Eski Millet Vekili Osman Coşkun, Danıştay Savcısı Abdullah Artunç, Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, Eski Bürokratlardan Yaşar Yılmaz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Ahmet Koç, Derebağ Köyü Dernek Başkanı Mehmet Bilir, Terzil Köyü Dernek Başkanı Abdullah Doğan, Kumluca Köyü Dernek Başkanı Abdullah Asilsoy, Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Dernek başkanı Mesut Kaya, Küçük Oyuncu Doğan İzci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Film sonunda konuşma yapan “Muhtar” rolünde oynayan Muttalip Müjdeci,  Türkiye adına yarışan ‘Sivas’ filmi olağanüstü bir sinema filmi olduğunu söyledi.
Aile düzeni içinde gitgide çocukluğunun masumiyetini yitirerek gücün cazibesine kapılan ve yetişkinlerin dünyasına adım atan 11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlattıklarını ifade eden Muttalip Müjdeci, şunları kaydetti:
“Başkent Ankara’da yaşayan Yozgatlı hemşerilerimizle birlikte “Sivas” filmini izlemek için Ankara Kızılırmak Sinemasında buluşarak Sivas Filmini Ankara’daki Yozgatlı ve Yerköylüler, filmin oyuncularıyla birlikte izlediler.Filmin Türkiye’de bazı şehirlerde hala gösterilmemekte, her gün yüzlerce mail ve telefon almaktayız. Halka filmi ulaştıramamanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Yurtiçi ve yurtdışı birçok festivallerden ödüllerle dönen “Sivas” filmimiz Türkiye’de çok az sayıda salonda gösterilmesinin nedenini anlayamamaktayız. Buna rağmen geceye katılımın yüksek olması ve gösterilen salonlardaki ilgiden mutluluk duyduk” dedi.
Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Dernek başkanı Mesut Kaya ise “Şuanda Sivas Filmimizi izlemek ve gönülden destek vermek için buraya gelmiş bulunmaktayız. Bu filmi izlemek için Ankara’nın farklı noktalarından gelen kıymetli misafirleriz bizleri bu günde yalnız bırakmamışlardır. Kendilerine buradan teşekkürü bir borç biliriz. Venedik film festivalinde göğsümüzü kabartan ve bizleri gururlandıran başta Kaan Müjdeci kardeşimiz ve ekibine tebrik ediyorum. Bugün burada izlediğimiz film bizlerin küçükken yaşadığı olayları anlatmış. Kaan kardeşimiz bu filmi imkansızlıklar içinde çektiğinin bilincindeyiz. Kaan Müjdeci kardeşimiz “Sivas” filmi ile Yerköy’ü tüm Dünyaya duyurdu. Kendisine, ekibine ve emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen konuşmalar sonrası “Sivas” filminde görev alan oyunculara plaketler takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji