YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %0,35
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %0,68
BBP Yerköy İlçe Teşkilatı karara itiraz etti

BBP Yerköy İlçe Teşkilatı karara itiraz etti

15072016bbp
Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararının verilmesinin ardından, Yerköy İlçe Başkanlığı karara itiraz ederek dosyanın savcılığa iade edilmesini istedi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe’nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, aralarında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’nin de yer aldığı 132 şüpheli hakkında, ‘ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme’ gibi suçlarla başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı vermişti.
Bu kararın ardından ise BBP Yerköy İlçe Başkanı Osman Ay, Yerköy Adliyesi’ne başvuracaklarını ve dosyanın savcılığa iade edilmesini isteyeceklerini belirtti.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun planlı ve programlı bir şekilde öldürüldüğünü savunan BBP İlçe Başkanı Osman Ay, takipsizlik kararını kabul etmediklerini söyledi.
Dosyanın savcılığa iade edilmesi kararının verilmesini talep ettiklerini belirten Osman Ay, “Planlı, programlı, tasarlayarak merhum başkanımızın öldürüldüğü, ölüme terk edildiği sabit olduğu halde, onun dosyasının kapatılması için üstün gayret gösterildiğini üzülerek takip etmekteyiz. Daha önce de bir kısım şüpheliler hakkında takipsizlik verilmişti. Şimdi tüm şüpheliler yönünden verilen takipsizliği de anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler gerçeğin peşindeyiz. Maddi gerçekleri, dosyada var olan delilleri yok sayarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararını kabul etmiyoruz. Bu kararın kaldırılarak tüm şüpheliler yönünden mevcut deliller doğrultusunda yargılama yapılması için kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılarak dosyanın savcılığa iade edilmesini, karar verilmesini mahkemeden arz ve talep ediyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji