YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-0,05
Bek Ailesinin Ocağına Ateş Düştü

Bek Ailesinin Ocağına Ateş Düştü

Hakkari Çukurca’da PKK terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek’in Yozgat’taki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Abdullah Bek, oğlu ile en son çatışmanın olduğu gece saat 11:00’de görüştüğünü, düğün hazırlıkları yaptıklarını söyledi. 
19102011sehit1Şehit Üsteğmen Murat Bek’in şehit haberini İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat’ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti.
– Bir Çaresini Bulun 
Yozgat’ın son iki ayda verdiği 3’üncü şehidi olan Üsteğmen Murat Bek’in babası Abdullah Bek; “Yeter artık bunun bir çaresini bulun” diyerek yetkililere sitem etti.
“Bir tek benim oğlum değil, bütün vatandaşın oğlu benim oğlum. Bunun bir çaresi bulunması… Benim oğlum şehit oldu, kendimi de şehit ederim” diyen Baba Bek; “Ama öbür vatandaşların sonu gelmesin. Ya bu devlet baksın ya da bıraksın millet birbirini yesin. Vatandaş çocuğunu oraya şehit olsun diye değil vatanı beklesin diye gönderiyor. Yoksa bende giderim oraya görev yapmaya hazırım” diye konuştu.
 
– Oğluyla Çatışmadan 2 Saat Önce Görüştü
 
Oğluyla gece saat 11:00’de çatışmanın başlamasından az önce görüştüğünü belirten baba Abdullah Bek, yaz ayında düğün yapmaya hazırlandıklarını söyledi.
Bek şunları söyledi: “Oğlumla en son gece saat 11:00’de görüştüm. Bir saat görüştüm. Temmuz’un 15’inde salon tuttuk Ankara’da düğünü vardı. Onu konuştuk.
sehitBen ne deyim ki vatan sağolsun diyorum ama devlete sesleniyorum. Şehitlerin kanı yerde kalmasın bu vatan bölünmesin. Hepsinin evladı benim evladım. Öbürü de benim evladım.
Hepimiz oraya gitmeye hazırız ama dört beş çapulcuya da vatandaşın evladını şehit ettirmeye hakkımız yok.”
– Fakirlikle Okumuştu
Şehit Üsteğmen Murat Bek’in dayısı Hasan Öngün, şehidin 2 ay önce bir arkadaşının düğünü için köye geldiğini söyledi.
Şehidin fakirlikle okuyarak bu günlere geldiğini söyleyen Öngün; “2 ay önce izine geldi düğün vardı. Nişanlısı da gelmişti. Hanımı okuyordu öğretmen olacaktı. Onunda şark görevi bitecekti az kalmıştı. Resmi nikahını yaptırmıştı. Fakirlikle okumuştu Cenab-ı Allah da yardım etmişti demek ki kader böyleymiş” diye konuştu.
Şehit evinde sürekli çalan telefonlara komşuları cevap vererek, acı haberi insanlara veriyor.
 
– Bek Ailesinin 6 Çocuğundan En Küçüğüydü
28 yaşındaki Şehit Üsteğmen Murat Bek, 2 erkek 4 kızdan oluşan ailesinin en küçük çocuğuydu. İlk okulu Köyü’ne10 kilometreuzaklıktaki Büyüknefes Köyü’ne her gün yürüyerek giderek okuyan Bek’in, fakirlikle okuyarak askeri okulu kazanıp üsteğmen olduğu bildirildi.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji