YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
Bekir Bozdağ, "Su Akar, Türk Bakar, Atasözü Artık Değişti"

Bekir Bozdağ, "Su Akar, Türk Bakar, Atasözü Artık Değişti"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Su akar, Türk bakar” atasözünü, “Su akar, Türk yapar” şeklinde değiştirdiklerini söyledi.
16092010temelBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Su akar, Türk bakar” atasözünü, “Su akar, Türk yapar” şeklinde değiştirdiklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Boğazlıyan Şeker Fabrikası Şeker Pancarı Alım Kampanyası açılışı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 185 milyon değerinde 22 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katılmak için Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine geldi.
Şeker pancarı alım kampanyasının açılışını yaptıktan sonra temel atma ve açılış törenine geçen Bozdağ ve Eroğlu, burada birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün itibari ile sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığının Yozgat’a yaptığı yatırımların miktarının 1 milyar TL’yi çoktan aştığını belirterek, “Yozgat’ımız su açısından zengin bir yer değil. Esasen Türkiye su zengini bir ülke değil, su fakiri de değil ama netice itibarı ile suyu çok akıllı şekilde yönetmemiz lazım, çok iyi bir şekilde kullanmamız lazım. Yozgat’ta sulamalar çok önemli. Biz bu çerçevede bütün Türkiye’de “Bin gölet ve Sulaması” adıyla muazzam bir seferberliğe başladık. Bin günde bin gölet ve sulaması, yani şu ana kadar 60-70 yılda yapılanları göze alırsak 350 gölet yapılmış sulaması hariç, biz bin günde, yani 3 yıldan daha az sürede bin tane gölet ve modern sulamasını tamamen kapalı sistem, yağmurlama olacak şekilde yapacağız. Yozgat’a da müjde veriyoruz.Yozgat için bugün hakikaten tarihi bir gün. Burası bu gün bir Milat olarak anılacak bana göre” dedi.
“Su Konusunda İstanbul’da Yakalanan Başarı, Türkiye’ye Taşındı”
Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün Yozgat ve Boğazlıyan için son derece önemli olan bir kısım tesislerin temelini atıp bir kısmı tamamlanmış olan tesisleri hizmete açmaya geldiklerini belirterek, “Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda 2013-2014 şeker pancarı alım kampanyasını başlattık. Şimdi de buradayız. Yozgat’ın Boğazlıyan’ın sularını değerlendirmek ve bu suları sizlerin hizmetine sunmak tarlayla buluşturup berekete kazanca dönüştürmek maksadıyla yapılmış olan çalışmaların meyvelerini almak, yeni adımlarını atmak üzere buradayız. Başbakanımızın yol arkadaşı İstanbul biliyorsunuz 1989’dan sonraCHP’li bir belediyenin beceriksizliği ile susuzluğa mahkum oldu. 1994 yılında Başbakanımız belediye başkanı olduğunda İstanbul’un her yanı bidonlarla doluydu. İnsanlar bidonlarla su getiriyorlardı çeşmelerden. Çeşme olmayan yerlerde benzinlik gibi su dağıtan yerler oluşmuştu. Tankerler mahalle arasına su getiriyordu. İnsanlar günlük ihtiyacını dahi karşılayacak suyu bulamıyorlardı. Böyle bir ortamda belediye el değiştirdi hem de muhalefette olmasına rağmen. O dönem bilirsiniz neler olduğunu bugünkü gibi iktidar muhalefet ayırımı yapmayan, belediyelerin bütün projelerine destek veren, kaynaklarını eşit olarak gönderen bir anlayış yoktu. Ona rağmen Istranca Dağları aşıldı, uzaklardan İstanbul’a sular getirildi ve İstanbul içme suyunu 50 yıllığına çözen bir noktaya geldi. Bugün hiçbir sorun yok. Milletimiz bu başarıyı görünce Türkiye’nin başına Sayın Başbakanımızı ve ekibini getirdi. Bugün Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve sularla ilgili yine teknik patronu Veysel Eroğlu Bey’dir. İstanbul’daki başarıyı Türkiye’ye taşıdı. Türkiye’nin dört bir yanında göletler, barajlar yapılıyor ve Türkiye’nin her tarafındaki sular tarlalarla buluşup berekete, kazanca dönüşüyor” dedi.
Sadece İstanbul’un içme suyu meselesi çözülmediğini, İzmir Belediyesi’nin çözmesi gereken içme suyunu da AK Parti hükümetinin çözdüğünü ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Mersin suyu çözemedi, oylar yüzde 70 ama suyu Mersin’e de AK Parti kadroları getirdi. Yozgat’ta sular akmazdı, şimdi 24 saat akıyor. Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’ndan içme suyu geliyor. Yozgatlılının 50 yıllık gelecekte sıkıntısı olmayacak. Onu da biz çözdük” diye konuştu.
“Su Akar, Türk Bakar, Atasözünü Değiştirdik”
Bugün Yozgat için çok önemli olan Oğulcuk Barajı’nın temelinin atıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Suya önem veriyoruz. Tarihin derinliklerinden tecrübelerle şöyle bir atasözü kalmıştır: ‘Su akar, Türk bakar.’ Hakikaten sular akıyor şarıl şarıl ama biz etrafından bakıyor, o hazineden istifade edemiyoruz. Sayın Başbakanımız, ‘Biz artık bu atasözünü değiştiriyoruz. Bundan sonra, ‘Su akar, Türk yapar’ olacak’ dedi. Her yerde suları biz yapacağız, baraj ve gölet olarak, içme suyu olarak milletimizin emrine, hizmetine sunacağız. İşte bu projeler 22 tesis 185 milyon lira, 2013 yılında 385 milyonluk sadece Yozgat’a yapılan yatırımın içme suyu ve diğer alanlardaki sulamalarla ilgili kısmının bedeli. Siz bunu diğer alanlara yaydığınızda çok büyük rakamlardır. Türkiye’nin nüfusu arttı, üretimi arttı, enerji ihtiyacı arttı ama enerji üretimi de arttı. AK Partihükümetinden önce 79 yılda ürettiğimiz toplam enerjinin iki katını son 11 yılda biz üretir hale geldik. Bu büyük bir adım, büyük bir başarıdır. Bunların lafla olmadığını biz gördük” şeklinde konuştu.
“Boğazlıyan Halkı Ak Partili Belediye Başkanını Denesin”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaklaşan yerel seçimlerde Boğazlıyan halkından AK Partili belediye başkanı seçip kıyaslama yapmalarını istedi.
Bozdağ, “Kardeşlerimiz bize belediyelerde de merkezde hizmetkarlık görevini verirlerse Boğazlıyanlılara hizmet etmek bizim için de ayrı bir şeref olur. Bize bu dönemde belediyede de size hizmet edebilme imkanı verirseniz biz Boğazlıyan’da iki kanatlı kuş nasıl daha iyi uçarsa Boğazlıyan’ı daha ileri götürme konusunda daha iyi bir noktaya getirmiş oluruz. Bu vesileyle Boğazlıyanlı kardeşlerimizden istirham ediyorum, hizmetkarlığınıza AK Partili bir arkadaşımızı seçin. İki dönem CHP’li Başkanımız Mustafa Bey hizmet etti, iki dönemde AK Partili birini deneyin, oradan bir arkadaş getirin, bir de onları görün. Sonra da mukayese edersiniz” ifadelerini kullandı.
VALİ ABDULKADİR YAZICI
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, asırlardır suyun dizginlemeden akıp gittiğini belirterek , “Irmaklar yıllarca kendi başlarına fıtrat kanununa uygun olarak akmıştı. Bizler de bu suların akışına ve boşu boşuna denize dökülüşüne şahitlik etmiştik” dedi.
Kendisinin de 35 yıl önce DSİ’de kısa süre harita alımında  çalıştığını anımsatan Yazıcı, eskiden adı şanı büyük yatırımlar olduğunu ancak vatandaşların temeller atılsa da yatırımların biteceğine inanmadığını anlattı. Yazıcı, “Barajlar planlanır. Harita alımı yapılırdı. Harita alımını yapıldığı dönemdeki çocuklar dede olurdu. O zaman barajın bittiğini görürlerdi.” diye konuştu.
Zaman değiştiğini ve son 10 yıl içinde her alanda  yükselen devletimizin kısa sürede baraj inşaatlarını tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunduğunu vurgulayan Yazıcı, “Bugün itibariyle Yozgat il sınırları içerisinde 36 noktada Devlet Su İşlerin’nin gerek büyük baraj inşaatı, taşkın koruma gibi bir çok çalışması sürüyor. İlimizde tamamlanan, gerek sulama amaçlı gerek hızlı tren için  yapılan tünellerin uzunluğu, 10 yıl öncesine kadar yapılan tünellerin toplam uzunluğundan daha fazla. “diye konuştu.
Vatandaşların kendisine getirilen su için delinen dağları, açılan vadileri ve yapılan inşaatları gezip görmediğini vurgulayan Yazıcı, ülke sathında da durumun aynı olduğunu belirtti. Yazıcı, “Karadeniz insanının tabiatını, hareketli halini gösteren Çoruh Nehri yıllarca coşkulu şekilde akarak Batum’dan denize ulaştı. Bingöl dağlarından doğan Aras Nehri sakin bir şekilde Dadaş tabiatında akarak, şairlere ilham kaynağı olup Azerbaycan’ı geçerek Hazar’a ulaştı. Fırat ve Dicle yıllarca, Meopotamya Ovası’nı suladı  Şattülarap’a ve Körfez’e akıp gitti. Seyhan, Ceyhan, Manavgat, Kızılırmak ve Yeşilırmak, Büyük ve  Küçük Menderes…Yıllarca özgür bir şekilde ülkemizin güzel toprak tabakasını dışarıya taşıdılar.  Bir örneğini de balkanlarda gördük. Osmanlı ecdadının etrafını binlerce eserle süslediği, Tunca, Meriç, Arda Nehri, balkanlardaki Osmanlı hatıralarını taşıyarak geldiler ve ülkemizden geçerek denize ulaştılar. Meriç Nehri’nin Karaağaç’ta taşmasını da anlayamıyorduk. Meriç Nehri balkanlardaki Osmanlı hatıralarını Trakya’ya taşırken Türk toprağı ile buluştuğu Karaağaç Mevkinde, genişleyerek Türk toprağına olan hasretini gidererek her zaman akıp gitti”dedi. Suyun toprakla buluşması için çok güçlü bir irade olduğunu vurgulayan Yazıcı, bu iradenin Yozgat’ta 36 noktada çalışmalar yaptırdığını kaydetti. Yazıcı, ilimizi şantiyeye dönüştüren ve  yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bozdağ ve Eroğlu, butona basarak tesislerden 14’ünün temelini attı, 8’inin ise açılışını gerçekleştirdi. Bozdağ ve Eroğlu, temeli atılan tesislerin yapımını üstlenen firmaların yetkilileriyle işlerin tamamlanma süresi konusunda pazarlık yaptı.
Bozdağ, Eroğlu ve Yazıcı, daha sonra günün anısına Boğazlıyan Kaymakamlığının bahçesine fidan dikti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji