YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %-0,08
  • BIST
    %0,80
Biçerdöverciler, hasat sezonuna hazırlanıyorlar

Biçerdöverciler, hasat sezonuna hazırlanıyorlar

Yerköy’ de biçerdöver sahipleri, yaklaşan hasat sezonu öncesi hazırlıklara başladı.
31032011bicerTürkiye’de en çok biçerdöverin bulunduğu ilçelerin başında gelen Yerköy ilçemizde, Sanayi Sitesi’nde son günlerde büyük hareketlilik yaşanıyor.
Hasat mevsiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dağılacak olan Yerköylü biçerciler, biçerdöverlerinin yıllık bakım ve kontrollerini yaptırıyor.
Yerköylü biçerdövercilerden Halit Bulut (55) yaklaşan hasat dönemi öncesi her yıl olduğu gibi biçerdöverini bakım için sanayiye getirdiğini ifade ederek, “20 yıldır biçercilik yapıyorum. Allah nasip ederse bir aya kadar Güneydoğu’ya gidip arpa, buğday, hasadını yapıp döneceğiz. Döner dönmez de buranın mahsulünün hasadına başlayacağız. Kısacası 3 ay kadar yoğun bir şekilde çalışma temposu geçireceğiz.” dedi.
Sanayi sitesinde biçer bakımı için sadece parça ücretinin 5 bin lira tuttuğunu dile getiren Bulut, “Bunun yanı sıra el emeği de eklersek 6 ile 7 bin civarında bir bakım ücreti ödüyoruz. Ayrıca 10 bin lira da tuttuğum şoföre vereceğim. Kalan kazancımız ne olursa, onunla döneceğim.”diye konuştu.
Biçerciliğin eskisi gibi kazanç bırakmadığından yakınan Bulut, “Biçerdöver arıza yapsa parça fiyatları çok yüksek, mazot yükseliyor o yüzden kazancımız düşüyor.” şeklinde konuştu.
Sanayi esnaflarından İbrahim Öztürk (58) ise 18 yıldır motor ustalığı ve biçerdöver bakım işi yaptığını belirterek, “Her yıl bu aylarda işlerimiz çok yoğun oluyor. Şu anda da Güneydoğu’ya gidecek biçerciler sanayide bakım yaptırmakla meşgul. Bir biçerin ortalama bakım masrafı 7 ile 10 bin arasında değişebiliyor. Bizim işlerimiz bir ay boyunca böyle yoğun geçer.” açıklamasında bulundu.
Öztürk “İlçemizde yaklaşık bin civarında biçerdöver mevcuttur. Bunlar bugünlerde bakıma girer, bakım tamamlandıktan sonra da trenle veya kamyonlarla başta Adana ve Şanlıurfa yöresine giderek hasada başlar.” ifadelerini kullandı.
Haber : Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji