YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Biçerdöverler Güneydoğudaki Hasada Hazırlanıyor

Biçerdöverler Güneydoğudaki Hasada Hazırlanıyor

Türkiye’de en çok biçerdövere sahip olan Yerköy İlçemizde, biçerdöverler, Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova’da başlayacak olan hasat için hazırlık yapıyor.
18042012bicerYerköy İlçemizde sanayi sitesinde biçer döverler bakıma alınarak son hazırlıklar yapılırken, Nisan’ın 25’inden itibaren de hasat mevsiminin yaklaştığı yörelere yolculuk başlayacak. Sanayi sitesinde biçerdöverin son bakımını yapan Hakan Çıngı, biçerdöver bakımlarının Mart ayından itibaren başladığını belirterek,”Sanayimizde biçerdöver sezonu başladı.
Güneydoğuya giden biçerdöverlerin orada her hangi bir arıza vermemesi için burada bütün bakımlarını yapıyoruz. Geçmiş yıllara göre işlerimiz azaldı, çünkü teknolojinin gelişmesiyle birlikte biçerdöverlerin çoğu yenilendi, eski biçerdöver pek kalmadı. Bakımlarını yaptığımız biçerdöverler önümüzdeki günlerde trenle veya kamyonlarla Güneydoğu’ya hareket edecek” dedi.
Mevlüt Efe isimli usta da biçerdöverlerin  hasada başladığında hangi bir arızaya maruz kalmadan ve dane kaybının önlenmesi için Yerköy’de bakım yaptıklarını belirterek, “Yerköy ilçesi biçerdöver bakımı konusunda oldukça gelişmiş bir yerdik. Diğer ilçelerde ve hatta başka illerde dahi buraya biçerdöverlerinin bakımını yaptırmaya gelenler var. Çünkü burada her türlü parçayı bulabiliyorlar, tamir ve bakımlarda bir sıkıntı yaşanmıyor. Biçerdöverin bakımı bin liradan 15 bin liraya kadar değişebiliyor” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji