YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %3,10
Biçerdöverler hasat için yola çıktılar

Biçerdöverler hasat için yola çıktılar

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, hasat mevsimin yaklaşması ile birlikte, Yerköy ve Şefaatlili biçerdöver sahiplerini tren katarlarına, biçerdöverlerini yüklemek için kolları sıvadılar
15052012bicerYerköy ilçemizde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte Güneydoğu Bölgesine gitmek için biçerdöverler tren katarlarına yüklemeye başladılar.
Yerköy İlçemizde geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan biçerdöver sahipleri, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde, hasat mevsiminin yaklaşması ile bölgelere gidebilmek için kolları sıvadılar.
Türkiye’de birçok il ve ilçenin büyük bir kısmının hasadını yaptıklarını ifade eden biçerdöver sahibi Kamil Ar, “Yerköy ve Şefaatli ilçelerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bine yakın biçerdöver bulunmakta. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte, biçerdöverlerimizle hareket etmeye hazırlanmaktayız” dedi
Biçerdöver sahiplerinin, Yerköy ve Şefaatli tren istasyonlarından, tren katarlarına yükleme yaptıklarını ifade eden biçerdöver sahibi Kamil Ar, “Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşamını sürdüren yerli halkın gün gün biçerdöver alımı yapmaları, Yerköy ve Şefaatliden o bölgeye gitmekte olan biçerdöver sahiplerinin gitmemeleri her geçen daha azalmaktadır.
Her geçen yıl hasat yapımı daralmakta olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu bölgesinde hasat yapamama bizlerinde, iş bulamamakla yüz yüze bırakmaktadır.”dedi.
Biçerdöver sahibi Kamil Ar, Türkiye dışında İran, Irak, Suriye ve Rusya gibi ülkelerde de hasat yapan biçerdöver sahiplerinin tek umutlarının yurt olduğunu kaydetti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji