YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Bir adım ötede yasak yok!

Bir adım ötede yasak yok!

Yerköy ilçemizde ve Çiçekdağı ilçesinde, farklı yeni tip koronavirüs tedbirleri dikkati çekiyor. Yerköy ilçemizde sokak kısıtlaması uygulanırken Çiçekdağı ilçesinde kısıtlama uygulanmıyor.

Korona virüsü risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında yer alan Yozgat ve ilçelerinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, yüksek riskli iller arasındaki Çiçekdağı ilçesinde ise kısıtlamaya gidilmedi.

Hafta sonu kısıtlamasında ise turuncu renkte olan Kırşehir ve ilçelerinde sokak kısıtlaması bulunmazken, kırmızı renkte olan Yozgat ve ilçelerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması Cuma 21:00 itibariyle başlandı.

Çiçekdağı ilçesinde vatandaşlar sokaklarda gezebilirken, birkaç adım ötesindeki Yerköy ilçemiz ise kısıtlama nedeniyle hafta sonunu evlerinde geçiriyor.

Çiçekdağı ilçesinde oturan Mehmet Sarı, bir adım ötede olan Yerköy ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğunu ama kendi ilçelerinde yasağın olmadığını söyledi.

Bu durumun çok ilginç olduğunu ifade eden Sarı, şu ifadelerde bulundu:

“Ben ve arkadaşlarımız Çiçekdağı ilçesinde oturmaktayız. İlçemizde ve Kırşehir ili korona virüsü haritasında turuncu renktedir. Bizler sokağa çıkma kısıtlamasında etkilenmiyoruz. Ama aramız bir adım olan Yozgat’ın Yerköy ilçesinde sokağa çıkma yasağı bulunmaktadır. Biz durumdan çok memnunuz ama bu bizlerin garibine gidiyor. İnşallah bu zor günler geçecektir. Allah vatanımıza milletimize sağlık sıhhat versin.”

Mahalle sakinlerinden Kazım Canpolat ise Korona virüsü haritasında Kırşehir illerinin turuncu olmasından dolayı kısıtlamadan etkilenmediklerini. Ama bir adım mesafade olan Yerköy ilçesinde ikamet eden akrabalarının sokağa çıkma yasağından etkilendiklerini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji