YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,16
  • ALTIN
    %1,04
  • BIST
    %0,09
Biyogaz Projesi “İşbirliği Protokolü” imzalandı

Biyogaz Projesi “İşbirliği Protokolü” imzalandı

 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Almanya Çevre, Doğa Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı arasındaki işbirliği çerçevesinde Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde faaliyet gösteren İLCİ Tarım Hayvancılık Biyogaz Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’de “İşbirliği Protokolü” imzalandı
…………………………………………………………………………………………………
HABER – RESİMLER : YERKÖY GAZETESİ “FERHAT KAYHAN”
…………………………………………………………………………………………………

27092012ilciİlci Holding ile Almanya Uluslararası İşbirliği Kurumu arasında, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde kurulu İlci Tarım İşletmesi biyogaz tesisinin 250 kilovat/saat olan elektrik üretim kapasitesini 1 megavat/saate çıkarak proje imzalandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı arasında başlatılan ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ile Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje için İlci Tarım İşletmesi biyogaz tesisinde imza töreni düzenlendi.
İLCİ Tarım Hayvancılık Biyogaz Enerji Üretim tesislerinde gerçekleşen imza törenine, Törene, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ve davetliler katıldı.
İmza töreninde katılımcılara konuşma yapan İlci Tarım İşletmeleri sahibi Nedim İlci, “Kuruluşumuzun kısa tarihçesinden bahsetmek gerekirse, İlci Çiçekdağı tarım işletmesi 2004 yılının kasım ayında Tigem’den 30 yıllığına kiralanmıştır. 2005 Ocak ayından itibaren yoğun olarak tarımsal faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir.
İlci holding olarak işletmeyi devralmadan önce sadece kuru ziraat tarımı yapılmaktaydı. İşletmeyi devraldıktan sonra daha verimli bir hale getirmek için hayvansal üretime de ağırlık verdik. Şu an işletmemizde yüz 80 personel istihdam edilmekte olup en son teknolojileri kullanarak, bitkisel ve hayvansal üretiminde dünya standartlarını yakalamış durumdayız.”dedi.
Bakanlığa bağlı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından Türk-Alman Biogaz Projesi’nin yürütüldüğünü ifade eden İlci Tarım İşletmeleri sahibi Nedim İlci, “İlci Tarım Olarak Faaliyetlerimizi Dört Ana Başlık Altında Toplarsak, Bitkisel Üretim; Bütün hayvanlarımızın kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak için dairesel pivot ve damlama sulama sistemleri 7 bin dekar alanda devreye alınmıştır.
Toprak verimliliğini artırmak ve maliyetleri düşürmek için sıfır ekim mibzeri ile birinci ürün olarak arpa, ikinci ürün olarak mısır ve soya fasulyesi ekimi yapmaktayız. Bu sayede hem toprak erozyonunu önlenmekte hem de toprak verimliliğini de artırmaktayız.
2 bin 600 ana kadroya ulaşılmış olup kısa sürede 3 bin başa çıkarmayı hedefliyoruz. Süt üretiminde kaliteye önem verdiğimizden dolayı hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını arıtma tesisimizden elde ettiğimiz arıtılmış sudan karşılamaktayız.
Damızlık İvesi Süt Koyunculuğu, Şu an 3 bin baş ana kadroya sahip olup “Avrupa’da ilk rotary koyun sağım ünitelerini” kurmuş bulunmaktayız. Burada hedefimiz 6 bin başa ulaşmaktır. 2013 yılında büyükbaş ve küçükbaş damızlık satışlarımıza da başlamış olacağız.
Yem Üretimi, çiftliğimizde ürettiğimiz bütün yemleri mamül haline getirmek için saatte 10 ton kapasiteli yemi fabrikamızda işleyip kaliteli yemi hayvanlarımıza yedirmekteyiz.
Çevre ve insan sağlığına çok önem veren bir kuruluş olarak Tübitak ve Dumlupınar üniversitesinin desteğiyle hayvanlarımızın atıklarını çevreye zarar vermeden bertaraf etmek için bin 501 Teydep projesi kapsamında kurduğumuz biyogaz tesisimizde saatte 250 kw elektrik üretmeye başladık.
Bu tesis ülkemizde çiftlik düzeyinde yapılan ilk uygulamalardan birisidir. Elektrik üretiminin yanında biyogaz reaktörümüzden çıkan atıklardan elde edilen sulu ve katı gübreleri de topraklarımızın organik madde eksikliğini gidermek için işletmemizde kullanmaya başlamış durumdayız.
2013 yılında kuracağımız bir tesis ile de, ürettiğimiz katı ve sıvı organik gübreleri ülkemizin kullanımına sunmayı hedeflemekteyiz. Bunların yanında hayvanlarımızdan elde ettiğimiz sütleri de yine en son teknoloji ile kurmuş olduğumuz 60 ton/saat kapasiteli süt ürünleri üretim tesisimizde işleyerek “İlci doğal süt ve süt ürünleri” markasıyla halkımızın beğenisine sunmuş bulunmaktayız.
Bugün burada ülkemiz için yine ilk uygulamalardan birisi olarak alman uluslar arası işbirliği Kurumu-Giz ve Çevre yönetimi genel müdürlüğü öncülüğünde kurulacak olan 1 mw elektrik üretim kapasiteli örnek biyogaz tesisinin imza töreni için toplanmış bulunmaktayız. Ülkemize ve taraflara hayırlı ve uğurlu olsun.”dedi.
İlci Tarım İşletmeleri sahibi Nedim İlci’nin konuşması sonrasında, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) yönetici Ulrich Stöhr Grabowski, Biogaz’ın sağlayacağı faydalar hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan Kırşehir ve Çiçekdağı’nda tarıma ve hayvancılığa büyük destek verdiğini bu destekten en iyi şekilde yararlanıldığını ifade etti.
Almanya Uluslararası İşbirliği Kurumu Türkiye Direktörü Gülay Yaşın da, Türkiye’de tarımsal atık problemi için Almanya’nın teknik bilgi desteği verdiğini ve tarımsal atık problemini de biyogaz tesisiyle çözdüklerini vurguladı.
Türkiye’de 4 bin 500 tesis için potansiyel olduğunu anlatan Yaşın, birçok işletmenin biyogaz tesis için kurumlarına başvurduğunu anlattı.
Konuşmaların ardından İlci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nedim İlci ile Proje Direktörü Ulrich Stöhr Grabowski, elektrik üretim kapasitesini artıracak ”Türk-Alman Biyogaz Projesi”ni imzaladı.
Gerçekleşen imza töreni sonrasında, İlci Tarım İşletmesi tarafından katılımcılara öğle yemeği verildi. Yemek sonrası Biyogaz Projesi “İşbirliği Protokolü” imzalama program sona erdi.
HABER – RESİMLER : YERKÖY GAZETESİ “FERHAT KAYHAN”
nedimilcikırşehir valisi abdullah çalışkan yozgat valisi
imzatöreni

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji