YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,43
  • BIST
    %-0,50
Bozdağ Yozgat’ta Partilileri ile bir araya geldi

Bozdağ Yozgat’ta Partilileri ile bir araya geldi

Adalet Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, adalet bakanlığı görevi sonrası ayağının tozu ile geldiği Yozgat’ta önemli mesajlar verdi. Alışıla gelmişin dışında bir konuşma bir yapan Bozdağ, partinin kurucu il başkanı ile başladığı teşkilat mensuplarına bir olun, birlikte olun mesajı verdi.

29122013videoBozdağ, Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen AK Parti Yozgat İl İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Adalet Bakanı olarak Yozgat’a ilk defa geldiğini ifade ederek, daha önce memleketi Yozgat’a ve Türkiye’ye grup başkanvekili ve Başbakan Yardımcısı olarak hizmet etmeye çalıştığını söyledi.
BİZ BİR AİLEYİZ
Konuşmasında teşkilat mensuplarına ‘biz bir aileyiz’ diyen Bozdağ, Yozgat’ta AK Parti görüşlerine benimseyen insanların çoğunlukta olduğuna işaret etti.
Partililerden kapı kapı gezip oy istemeleri çağrısında bulunan Bozdağ; “Bu seçim her zamankilerden daha farklı. Yaşadığımız süreç ortada, bu süreçte yerel seçimleri kazanmak zorundayız” dedi.
KONUŞACAKLARIMIZI MART SONUNA BIRAKALIM
Konuşmasında özeleştiri de yapan Bozdağ; “Bizim de hatalarımız, eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Belki benden bir şey istemişinizdir, ben yapamamışımdır, ya da parti içinde sorunlarımız olabilir. Vakit sorunları konuşma vakti değil, birlik olma vakti. Eğer bir şeyleri konuşacaksak bu gün değil Mart sonuna bırakalım. İlla ki konuşacaksak Mart sonu konuşalım” diye konuştu.
“EKSİKLERİMİZ VARSA BAKACAĞIZ”
Bozdağ, Demokratikleşme Paketi’in TBMM’de olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
“İnşallah önümüzdeki günlerde komisyon ve genel kurul görüşmelerinin akabinden yasalaşıp yürürlüğe girecek ve milletimizin önünde böylelikle yeni imkanlar yeni ufuklar da ortaya çıkacaktır. Ama başka yapmamız gereken demokratikleşme konusunda insanların haklarını hukukunu tamir manada koruyucu adımlar konusunda da çalışmalarımız olacak. Yeni adımlarımız olacak ve milletimizin hukukunu koruyan her türlü tehlike ve tehdit karşısında milletin hukukunu her şeyin üzerinde tutan, insanın hukukunu, hakkını, onurunu, şerefini her şeyin ama her şeyin üzerinde tutan bir anlayışı ikame etmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Eksiklerimiz varsa bakacağız, yanlışlarımız varsa bakacağız, dün öyle oldu bu gün böyle oldu demeden bir yerde yanlışlık varsa düzelteceğiz, bir yerde eksiklik varsa onu gidereceğiz. Olmayan şeyler var Türkiye’de olması lazım, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi bakımından bunlar şarttır diye düşündüklerimiz, milletimizin arzu ettikleri varsa bunları da bir bir hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız.”
Hukukun devletleri ayakta tutan en önemli güç olduğuna işaret eden Bozdağ, “Eğer bir ülke hukuk devleti ise hukukun üstünlüğü orada egemen ise adalet güçlü ise o ülkeye hiç ama hiç kimse zarar veremez. Hukuk yara aldığı zaman insanların hukuka olan inancı zayıfladığı zaman, adalet yara aldığı zaman, insanların adalete olan inancı zayıfladığı zaman o ülkede sıkıntı olur. Onun için de hukukun yara almaması, adaletin yara almaması, insanların hukuka ve adalete olan inancının ve güvencinin zayıflayıp ortadan kalkmaması için hepimizin dikkatlisi ve hassasiyetle hukukun üstünlüğüne adaletin bütün milletimiz tarafından tutulduğu noktaya uygun davranması lazım” dedi.
Bozdağ, şunları söyledi: “Ortadan kalmaması için hepimizin dikkatli olması ve hassasiyetle hukukun üstünlüğüne adaletin bütün milletimiz tarafından tutulduğu noktaya uygun davranması lazım. Yargı süreci başladığından eğer bir ülkede gazeteler ertesi gün bu yargı sürecini hukukun işlemesi değil operasyon diye çarşaf çarşaf manşetlerde veriyorsa mahkemenin bir kararı ortaya çıktığı zaman bak hükümete cevap diye manşet manşet cevaplar veriyorsa işte orada hukukun işleyişinde bir sıkıntı var demektir. Ne demesi lazım adalet yerini buldu hak yerini buldu. Bak bu karar çok doğru, bir hukuki süreç ama bakıyorsunuz hak yerini buldu diyen yok. Cevap verdik diyor. Öbür taraftan bakıyorsunuz hukuk işlemesi diye bir değerlendirme yapılmıyor, operasyon diye bir değerlendirme yapılıyor. O zaman hepimizin oturup düşünmesi lazım. Nasıl oluyor da hukukun işlemesi ve işletilmesine ilişkin adımlar atılırken Türkiye’de insanlar ikiye bölünüyor, bir kısmı bu yanlıştır diyor bir kısmı bu doğrudur diyor. O zaman bizim yaptığımız da bir eksiklik var mı diye bunun bizimde kendisine sorması lazım. Suçla ilgili bir emare varsa yasalar cumhuriyet savcılarına soruşturma yapma yetkisi ve görevi veriyor. Elbette bunları yapacak. Ama yaparken de hukukun kurallarına uya uya yapacak. Gergef gibi adeta bunu işleyecek.”
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. 64.HÜKÜMET HAYIRLI,UĞURLU OLSUN…
    1 Kasım 2015 seçimlerinde ülkemizin en büyük ve birinci partisi olarak seçimlerden başarıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU’nun sunduğu yeni Bakanlar Kurulu Listesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından bugün onaylanamıştır.
    Yeni kabinede tekrar Adalet Bakanlığına getirilen Sayın Bekir BOZDAĞ’ı tebrik ediyor, kutluyorum. Önceki Bakanlığı döneminde Adli ve İdari Yargı ile Bakanlığın tüm teşkilatlarında yapmış olduğu çok önemli ve faydalı icraatlarının kaldığı yerden devam etmesini ve sessiz devrimleri sürdürmesini diliyorum. Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ’ın 64.Hükümette üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağından aziz milletimiz hiçbir kuşku duymayacaktır.
    Sayın Bekir BOZDAĞ’ın yeni görevi tüm ülkemiz, aziz milletimiz ve
    Bakanlık teşkilatı için hayırlı uğurlu olsun.
    Ülkemizin 64.hükümeti “Nerede kalmıştık?” diyecek ve yoluna devam edecektir. Aziz milletimizin beklediği istikrar, huzur ve barış ortamında özlediği hizmetlerin devamı için tüm dua’lar ve alkışlar 64.hükümetin Başbakanı, Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve yeni Bakanlar kuruluna olacaktır. 64.Hükümetin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını en kalbi duygularımla diliyorum.
    Yolunuz açık olsun, Allah(c.c.) yar ve yardımcınız olsun…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji