YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Bozok Üniversitesi ormanları kuruluyor

Bozok Üniversitesi ormanları kuruluyor

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, kamu mülkiyeti alanları içerisinde yapılacak protokole bağlı olarak, kurulması planlanan ”Bozok Üniversitesi Ormanı” ile ilgili çalışmanın ilk etabı tamamlandı
12022013bozokErdoğan Akdağ Kampüsü, Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu ve Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu da kapsayan çalışma, yerleşkelerin içinde yeşillendirilmesi düşünülen alanların uygun türlerle ağaçlandırılması projelendirilmek üzere gezildi. Proje kapsamında uygun olan yerlere yaklaşık 100 bin ağaç dikileceği bildirildi.
Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Efe, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Baş Mühendisi Ali Hasbenlioğlu ve Yozgat Ağaçlandırma Toprak Muhafaza Şefi Yunus Ünal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti. Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı kapsamında Bozok Üniversitesi yerleşkesinin ağaçlandırılması peyzaj çalışmalarının, alt yapı ve fizibilite çalışmalarının projelendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, Genel Sekreter Vekili Levent Şimşek ve Bozok Üniversitesi teknik ekibi de hazır bulundu. Merkez kampüs ve diğer yerleşkeleri içine alacak olan projede yaklaşık 100 hektarlık alana çeşitli türlerde ağaç dikilmesinin planlandığı açıklandı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Efe ve beraberindeki heyet ile birlikte ağaçlandırma yapılacak arazilerin belirlenmesi ve sınırlarının aplikasyonunun yapılması amacıyla alanda yapılan gezi sonrasında yaptığı açıklamada, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi işbirliği ile Erdoğan Akdağ Kampüsü ve diğer yerleşkelerinde ağaçlandırma ve peyzaj çalışması ön etüt çalışmaları yapmak üzere biraraya geldiklerini söyledi. Uçar, ”Üniversitemiz kampüs alanı bizim imajımız.
Bu sebeple öğrencilerimiz başta olmak üzere akademik ve idari personelimize daha yeşil, daha estetik ve en önemlisi de daha yaşanılabilir bir kampüs oluşturma adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Üniversitemiz kampüsünü çevreleyen ve çeşitli ağaç popülâsyonlarını içinde barındıran yemyeşil doğal bir Bozok Ormanı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Arazi ve toprak yapısının yapılacak ağaçlandırma ve peyzaj çalışması açısından gayet verimli olduğunu belirten Kayseri Orman Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Efe de, yaptıkları çalışmanın projelendirilme aşamasından hemen sonra hayata geçirileceği bilgisini verdi. Yapılması planlanan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile üniversitenin daha yeşil ve daha estetik bir görünüme bürüneceğinin altını çizen Efe, projenin hayata geçmesiyle birlikte başta ana kampüs olmak üzere tüm yerleşkelerin çehresinin değişeceğini anlattı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji