YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,23
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %2,11
Bozok Üniversitesi'den kaz yetiştiriciliğine destek

Bozok Üniversitesi'den kaz yetiştiriciliğine destek

20102017kaz
Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesince damızlık kaz yetiştiriciğini geliştirmek için başlatılan proje tamamlandı.
Projenin uygulandığı Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yerköy Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Damızlık Kaz Üretim Tesisleri’nde incelemede bulunan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kaz yetiştiriciliğinin Yozgat ve ülke açısından rekabet gücü ve katma değeri yüksek bir üretim sektörü olduğunu söyledi.
Elde edilen ürünlerin geleneksel tüketim alışkanlığı içerisinde olmasının, süreklilik ve sürdürülebilirlik açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karadağ,”Bu avantajları ele alınarak yapılan çalışmalar sonucu iki adet kümes, bir adet kesimhane ve bir adet de kuluçkahanenin inşaatı tamamlandı. Türkiye’ye örnek olması amacıyla başlanan tesis, sadece Yozgat’a değil tüm Türkiye’ye hizmet verecek.” dedi.
Karadağ, yerli ırk kazlar üzerine ıslah çalışmaları yapıldığına değinerek, şunları kaydetti:
“Başlangıçta bin damızlık kaz kapasitesi ile üretime başlayacak olan tesis, günlük 500 kaz kesimi gerçekleştirecek, aylık 6 bin yumurta kuluçka edecek. Bu bağlamda Bozok Üniversitesi sektörün gelişmesini sağlayarak, üretici, çiftçi ve müteşebbislerini devamlı olarak destekleyecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji