YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Bu kadar zor mu hayırlı evlat yetiştirmek?

Bu kadar zor mu hayırlı evlat yetiştirmek?

Bu kadar zor mu hayırlı evlat yetiştirmek?
SelamünAleyküm. Allah’ın Rahmeti  Bereketi  Üzerinize olsun.. Bu hafta ‘’Hayırlı evlat’’ konusundan bahsetmek istedim. Pek çoğumuz hayırlı evlat olmak isteriz.  Evlenme çağında ki kardeşlerimiz de hayırlı evlatları olsun diye dua ederler. Peki nedir hayırlı evlat?
Kimine göre anne-babasını üzmeyen,kimine göre evine ekmek parası getiren,  kimine göre okumuş kadrosunu almış, aile bütçesine zararı olmasın da ne yapıyorsa yapsın diyenlerimiz de var.. Çoğu zaman kendimizi dedikoduların içinde kaybolmuş hissettiğimiz de olmuyor değil! Falancanın oğlu evi terk etmiş. Filanca gelin kaynanasına şöyle şöyle yapmış. Onun Kızı üniversiteden bulmuş  da  evlenmiş.. Aile büyükleri de konuya dahil edildi mi buyurun cenaze namazına! Bu konuşmalar dönüp dolaşıp konuşanları da buluyor. Çünkü kınan şeyler hep kınayan kişileri de buluyor. Ha doğru aslında kınamıyorlar. Doğruları söylüyorlar. Alemlerin Rabbi ayetinde ne kadar güzel bildirmiş..
 
وَقَضَى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلاَهُمَا
فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلاَ تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلاً كَرِيمًا
Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.” (İsra 23. ayet)
Bir ayet sıcaklığı nasılda sarıyor her yanımızı. Ablalarla yaptığımız sohbetlerimizde İnşallah evlatlarımız böyle olur diyorlar. Hemen soruyorum.
Peki biz böyle bir evlat mıyız?.Böyle bir evlat mıydık? Suskunluklar,düşünceler. İçerde muhasebe başlar..
Bir sohbetimiz de konu yaşlı bakımıyla ilgiliydi. Bursa da bir ablamız ve yaptığı muhteşem hizmetleri. Elhamdülillah.  Çok geçmeden Rabbimiz bize de nasip etti. Bir eve gittik, ev kömürlükten bozma. Belden aşağısı tutmayan bir dede,  rüku halinde bir nine. Dedemiz yerde oturuyor. Kalın poşet, üstünde çadır,minder. Yanında iki tane kap.Biri idrar kabı, biri de dışkı kabı.Fondan yemekler geliyormuş ama bulaşıklar yıkanmıyor,lavabo desen berbat. Banyo yapamıyorlar. Evleri havalanmadığından çok ağır kokuyor.Görmeden inanılamayacak bir ortam. Peki hiç mi kimseleri yok dediklerinizi duyar gibiyim.Ben de sizin gibi şok içerisinde ‘’Hiç mi kimseniz yok’’ dedim Diyor ki dede..
-Yavrum benim bir kızım var.En hayırlısı o. O da 30 dkuzaklıkta oturuyor.Geçen sene kurban bayramında geldi 10 dk oturdu gitti. Şimdi de demeyin sakin kim bilir nasıl bir babaydı diye. Araştırdık çok da iyi insanlarmış.Evet oğlu da var. Hem de hali vakti baya da yerinde. Uzun lafın kısası evlat yetiştirmek çok önemli. Daha önemlisi evlat olabilmek.Çocuklarınız kaç yaşında olursa olsun sizin önerilerinizi değil, hal ve hareketlerinizi örnek alırlar. Önemli olan doktor, hakim, öğretmen ya da devlette söz sahibi olan evlatlar değil, önemli olan ahiret de şefaat edecek evlatlar yetiştimek.Selam ve  dua ile ..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji