YouTube

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,13
  • BIST
    %0,80
Çamdibi Köylüleri başkentte buluştu

Çamdibi Köylüleri başkentte buluştu

Eşsiz misafirperverlikleri ve güzel gönüllü insanlarıyla bilinen Çamdibi Köylüleri, Ankara’da muhteşem bir “Arabaşı Şöleni”nde bir araya geldiler. Siyaset, basın, iş dünyası ve Ankara bürokrasinin ilgi gösterdiği geceye birbirinden ünlü halk ozanları ve Türk Sanat Müziği sanatçıları gelmesine rağmen, toplantı saatlerine denk gelen menfur terör olayı nedeniyle duyarlı Başkan Mehmet Savaş sanatçıların sahne almasına izin vermedi.
24032016camdibiYardım sever ve misafirperver kişilikleri ile tanınan Yerköy’ün Çamdibim Köylüleri Ankara’da düzenlenen arabaşı programında bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda terör saldırısı nedeni ile müzik bölümü iptal edildi.
Çamdibi Köylüleri Derneği Başkanı Mehmet Savaş, İdris Öztürk, Erdal Ünal, Kadir Türkel ve Abdulkadir Yüksel gibi çalışkan ve memleket sevdalısı bir ekipten oluşan dernek, köylüleri Türkiye’nin başkentinde bir araya getirmeyi başardı.
Ayrıca, kendi ekibiyle bir sonraki dernek yönetimine gelecek Ferhat Türkel de Ankara’nın çok seçkin ve değerli simalarından. Herkes tarafından sevilen ve güvenilen asil bir insan. Arabaşı gecesinde maddi, manevi tüm desteklerinden dolayı kendisine Mehmet Savaş ve ekibi tarafından birde plaket verildi.
Gecenin sunuculuğunu yapan gazetemiz köşe yazarı Rıfat Çakır, geceye dair izlenimlerini şu şekilde anlattı:
“Çamdibi Köyünün o kadar çok gönlü güzel insanları var ki. Ferhat Türkel’in, Hakan Öztürk’ün, Şeref Türkel’in sofrasında doymayan yok. Çünkü bunlar Nazım Savaş, Ferit Türkel, Ziya Ünsür, Hacı Emin Savaş, Yusuf Öztürk, Edip Filiz, Selvi Öztürk, Kadriye Savaş, Hafize Ünal, Meryem Türkel, Sevim Savaş gibi çınarların gölgesinde yetişmişler. Üzümü, bostanı, yoğurdu ve yufka ekmeğiyle ünlü Çamdibi’nin tertemiz havasını solumuşlar.
Hala bu güzel köyde Muhtar Aydın Savaş, Hafız Ünal, Uğur Türkel gibi güzel insanlar köye yolu düşen insanlara aynen eski günlerde olduğu gibi sofra kuruyorlar.”
Yozgatlı Dernekler Federasyonu Keçiören, Pursaklar ve Yenimahalle Bölge Başkanı İşadamı Adnan Yılmaz, “Ben Çamdibi Köyünü ve Köylülerini görünce aynen kendi Köyüm Sarıkaya Derekaplancı’yı görmüş gibi oluyorum, çünkü hepside insanı akraba gibi bir yakınlıkla karşılıyorlar.
Aslında imrenilir bu güzelliklerden kazanan sadece Çamdibi köyü değil elbette; kültürümüz, geleneklerimiz, şivemiz ve folklorik değerlerimize saygınlık kazandırdıkları için gururla söylüyorum ki yükselen her zaman Yozgat’ımız oluyor.
Muhteşem Arabaşı Gecesi ve eşsiz programı için kıymetli Başkan Mehmet SAVAŞ’ı, değerli Yönetimini kutluyorum. Emeğini, yüreğini ve her türlü katkılarını esirgemeyen tüm köylülerine hayranlıklarımı iletiyorum. Görgülü ve saygılı gençlerine yürekten Maaşallah diyorum. Allah birlik ve beraberliklerini daim etsin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji