YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %2,24
Camiler engelli vatandaşlara uygun hale getirilecek

Camiler engelli vatandaşlara uygun hale getirilecek

Yerköy İlçe Müftülüğü ve Orta Anadolu Engelliler Derneği arasında engellilere yönelik protokol imzalandı.
16092010engelliYerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın ve Orta Anadolu Engelliler Derneği başkanı Hacı Ahmet Sarıaslan arasında imzalanan protokol la ilçe ve köylerde bulunan camilerde yaşlı ve engellilere yönelik düzenlemeler yapılacak.
Konu hakkında açıklama gazetecilere açıklama yapan ilçe müftüsü Ahmet İkbal Aydın, “Müftülüğümüz ve Orta Anadolu Engelliler Derneği ile yapılan görüşmelerde ilçemizde ve köylerde bulunan cami ve Kur’an kurslarının gerek giriş çıkışında, gerekse tuvalet ve abdesthanelerde hasta, yaşlı ve engelli kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri araç-gereç ve mekanlar hususunda eksiklikler bulunduğunu tespit ettiklerini bizlere bildirdiler.
Yapılan incelemeler ve çalışmalar sonrasında, Cami ve Kur’an kursları girişlerinde engelli hasta ve yaşlıların rahatça kullanabilecekleri rampa veya asansör yahut yürüyen merdiven yapılması bunların yanı sıra tekerlekli sandalye, tuvaletlerde en az bir kabinde klozet’in olması gerektiğini, abdest alınan yerlerin hasta yaşlı ve engellilerin rahatça abdest alabilecekleri şekilde düzenlenmesi, abdest alınan oturakların alçalıp yükselebilir ve sağ sola çevrilebilir şekilde olması gerektiğini tespit ettiler.
Bizlerde Cami ve Kur’an kursu görevlilerince müftülük ve dernek başkanı Hacı Ahmet Sarıaslan ile görüşme ve işbirliği yapılarak, engelli vatandaşlarımızın özgürce ibadet yapabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıldıktan sonra protokol imzaladık” dedi.
Orta Anadolu Engelliler Dernek Başkanı H. Ahmet Sarıaslan ise “İlçemizde ve köylerimizde bulunan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın derneğimize sunmuş oldukları talepleri bizler ilçe müftümüz Ahmet İkbal Aydın beyle ilettik, kendisine sunmuş olduğumuz bilgiler doğrultusunda bizlere ilçede ve köyde bulunan camilerde ve abdesthanelerde gerekli çalışmaları başlatmak için bir çalışma başlatmamızı söylediler. Bizlerde müftülüğümüz ve derneğimiz tarafından yapılan incelemelerde eksiklikleri belirleyerek müftü beye ilettik Allah razı olsun bizlere bu konuda çok yardımcı oldu.
Yapılan çalışmalar sonrasında derneğimiz ve müftülüğümüz camilerimizde ve abdesthanelerimizde engelli ve yaşlılarımız için eksik görülen araç ve gereçlerin yapılması için ortaklaşa yürütülmesi için protokol imzaladık ” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji