YouTube

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-1,37
Çanakkale Geçilmez

Çanakkale Geçilmez

Tarihin destan yazdığı bu günde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve şehitler günü olarak anılmasından dolayı Türk milleti olarak büyük bir onurla büyük bir gururla bugünü kutluyor ve anıyoruz.
Çanakkale Savaşı  yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Birinci dünya savaşında galip gelmek isteyen düşman devletleri Anadolu topraklarını işgal etmeye başlamışlardı.
Vatan topraklarını düşmana teslim etmemek için Türk milleti canı pahasına mücadele etmiştir.yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla hatta çocuğuyla düşman kuvvetleriyle savaşarak kutsal  vatan topraklarını düşman devletlerine teslim etmemişlerdir.
Türk milletinin bu onurlu bu kutsal mücadelesi bugün üzerinde yaşadığımız topraklardır. Çanakkale savaşı kara savaşı olmaktan çok deniz savaşı önemine sahiptir. Vatan topraklarını ele geçirmek isteyen sözde bize bugün dost görünen ülkeler Anadolu üzerinde paylaşımlarda bulunarak ülkemizi işgal etmeye başladılar.Çanakkale yi geçmek isteyen düşman askerleri karşılarında Türk askerlerinin ve Türk milletinin Allah Allah  seslerini duyunca savaşacak korkularının kalmadığı tüm milletimiz tarafından bilinmektedir.
Çanakkale savaşının kazanılmasında o eşsiz lider Mustafa kemal in önderliğinde özverili yüksek insanlık değerleriyle donanmış ve Türk yurttaşlığını, kimliğini ve Anadolu yu oluşturan tüm kesimlerdir. Bu savaşta hayatını 500bin insan kaybetmiştir.
Bunların 300 bini Türk askeri  oluşturmaktadır. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.
Çanakkale Savaşı ortaya koymuştur ki, her ne sebeple olursa olsun savaş; büyük bir yıkımı, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasını ifade eder.Türk Milleti, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.
İnsanlık, geçmişin hatalarından gerekli dersleri çıkararak, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren çatışmaları sonlandırmalıdır. İnsanların hiçbir ayırım gözetmeden ve gelecek kaygısı duymadan; huzur, sevgi ve kardeşlik içinde bir arada yaşayacakları, barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır.Çanakkale Zaferi’nin  Yıldönümünde,
Büyük Önder Atatürk’ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.
Ruhları şad olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji