YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %1,91
CHP’de ön seçim tamamlandı

CHP’de ön seçim tamamlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ön seçimden sürpriz bir isim çıktı.
07042011chpCHP’nin 7 milletvekili aday adayı arasından Boğazlıyan bölgesinin adayı olarak gösterilen Ali Ayık aldığı bin 482 oyla birinci sıra milletvekili adayı olurken, partinin emektar ismi Ali Keven’e 14 ilçe sandığından çıkan bin 191 oy ikinci sırayı getirdi.
CHP, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yönelik olarak Pazar günü Yozgat’ın da aralarında bulunduğu 29 ilde ön seçim yaptı. Yozgat ve İlçelerde sabah saat 08:30’da başlayan oy verme işlemi 17:00’de sona erdi.
Yapılan oylama neticesinde CHP’nin Yozgat’taki 4 milletvekili adayı belli oldu.
CHP’de ön seçime katılan milletvekili aday adayları şu isimlerden oluştu: “Ergin Ersoy, Ali Keven, Selahattin Koştan, Burhan Sarıarslan, İlker Taşdemir, Turan Ata, Ali Ayık.”
CHP’Lİ 4 ADAYINI SEÇTİ
     CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) milletvekili aday listelerini belirleme çalışması kapsamında Yozgat’ta da gerçekleştirdiği ön seçime Yozgat’ta 3 binin üzerinde parti üyesi davet edildi.
Yerköy Atatürk İlköğretim Okulu’nda kurulan sandıkta, 13 ilçede ve il merkezde önceden belirlenen yerlerde oy verme işlemi İlçe Seçim Kurulu hakimleri huzurunda yapıldı. Saat 17:00’de oy verme işleminin tamamlanmasından kısa bir süre sonra sonuçlar netleşti.
AYIK SÜRPRİZ İSİM
      Sandıktan çıkan oyların bin 482’sini alan Ali Ayık birinci sıra, bin 191 oy alan Ali Keven ikinci sıra, 903 oy alan Burhan Sarıaslan üçüncü sıra, 531 oy alan Ergin Ersoy dördüncü sıra milletvekili adayı oldu.
Diğer adaylardan İlker Taşdemir 466, Turan Ata 265, Selahattin Koştan da 135 oy aldılar. Boğazlıyan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Ayık, sandıktan birinci çıkarak CHP’de sürpriz yaptı.
ALİ AYIK KİMDİR?
   1970 yılında Boğazlıyan”da doğan Ali Ayık ilk,orta ve lise öğrenimini ilçesinde okudu.
    1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 1997 yılından itibaren Boğazlıyan Ticaret Borsasında Genel Sekreter olarak görev yapan Ali AYIK aynı zamanda ticaretle de uğraşmaktadır. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Ali Ayık evli ve beş çocuk babasıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji