YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %-0,33
  • ALTIN
    %-0,40
  • BIST
    %0,42
CHP İlçe başkanlığı “Hayır” kampanyası için ilçeyi geziyor

CHP İlçe başkanlığı “Hayır” kampanyası için ilçeyi geziyor


27032017chp 1
CHP Çiçekdağı ilçe başkanlığı “Hayır” kampanyası için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
CHP Çiçekdağı ilçe başkanı Yunus Bütün, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ilçede “Hayır” kampanyası için çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.
YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ziyaretler sonrası gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu:
YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Mustafa Kemal’in önderliğindeki bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinde, bu ülkede, bu coğrafyada yaşayan insanlar, her türlü farklılıkları bir kenara bırakarak bir araya gelmiştir. Bu mücadele sonucunda gerçekleşen kuruluş ve kuruluş sonrasında da ortaya çıkan Anayasa ile, tek adamlık ortadan kaldırılmıştır. Anayasa ile kula kulluk sona erdirilmiş, rejim de güvenceye alınmıştır.
Halk, egemenlik hakkını tek bir kişiye bırakmamıştır. Bu yetki, tek başına Kurucu Önder Mustafa Kemal’e bile verilmemiştir. Artık tek adamlık tarihe karışmıştır. Türkiye, ilan edilen Cumhuriyet, Cumhuriyette tüm nitelikleri ile, laiklikle, hukuk ve demokrasi ile taçlandırılmıştır.
Şimdi anayasa değişikliği adı altında gerçekte yapılan, Cumhuriyetin niteliklerinin değiştirilmesi, bu niteliklerin kağıt üzerinde kalmasıdır.
Değişiklikle terörün çözüleceği ifadesi, gerçek dışıdır. öyle ise 15 yıldır neden bu adım atılmıştır. Evet çıkması durumunda, Cumhurbaşkanının partili olması ve ona bağlı değişiklikler hemen, diğerleri iki yıl sonra uygulanacak, yürürlüğe girecektir. O zaman neden terörün iki yıl daha sürmesine göz yumulmaktadır. Terör konusu, çok açıkça sömürü konusu edilmektedir.
Cumhurbaşkanı kararnamesi adı altında TBMM’nin çıkardığı yasalarla aynı içerikte düzenlemeler çıkarılabilecektir. Ülkenin belirli bölgelerine özgür belirli kararnameler çıkarılabilecek, ülkenin her yerinde var olan hukuk birliği ortadan kaldırılacaktır. Cumhurbaşkanı istediğinde, istediği zaman, her yere, her konuda, her kişiye, her alana özgü kararname çıkarılabilecektir: Cumhurbaşkanına bağlı görevliler, bu kararnameleri uygulayacak, dolayısıyla yasalar bir kenarda kalacaktır. Keyfilik alıp başını gidecektir. Toprak mülkiyeti konusunda bile Cumhurbaşkanı bu şekilde davranabilecektir.
Hükümet kaldırılacak, başbakan olmayacak, tek kişi hükümetin tüm yetkilerini kullanacaktır.
Yargı ile ilgili kurullar, evrensel kuralar dışlanarak, tamamen Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecektir. 12 Eylül bu kurullara bir kişi sokmuşken, şimdi 12 kişi bu yolla belirlenmekte, 12 Eylül 12’ye katlanmaktadır. Artık partili olacak olan Cumhurbaşkanı, yargılanırken bile kendisini yargılayan, kendi partisinin davasına bakan mahkeme yargıçlarını, dava sırasında bile değiştirebilecektir.
Seçilme hakkının 25’ten 18’e indirilmekte olduğu söylenmektedir ki, 18 yaşında ekonomik bağımsızlığı, oy alabilmek için tanınırlığı olmayan bir kişinin, seçilme hakkını kullanabilmesi söz konusu değildir. Yaş indirilirse, bu konu ancak bir hanedanlık yaratacak, belirli soyadlarına ayrıcalık sağlayacaktır. Seçilme yaşı 18’e indirilirken, iktidarın aklına Cumhurbaşkanı seçilme yaşını 40’dan 18’e indirmek gelmemiştir. Yaş konusu üzerinden açık bir sömürü yapılmaktadır. Gençliğin sorunu, eğitim ve istihdam sorunudur.
Anayasa değişikliği adı altında Atatürk Cumhuriyetine yönelik en ağır saldırı yapılmaktadır. Bu değişikliğe hayır, bu gidişe dur denilmelidir” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji