YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %3,10
CHP Yerköylü kadınları unutmadı

CHP Yerköylü kadınları unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat ve Yerköy Kadın Kolları başkanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü nedeni ile Yerköylü kadınlara karanfiller dağıtarak kutladılar.
09032011chp8 Mart Kadınlar Günü münasebeti ile CHP Yerköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Özbilge ve ilçe teşkilatını ziyaret eden, CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, Yönetim kurulu üyesi Muhterem Kaya ve kadınlar, Yerköylü kadınlara karanfil verip 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladılar.
CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, günümüz şartlarında bu günü (8 Mart) Kadınlar Günü olarak kutlayamadıklarını ifade etti.
          Karslıoğlu; “Hala bu ülkede kadın toplumda bir birey olarak yerini alamamışsa, hala kadın düşünen üreten çalışan bir insan değil de cinsel bir o obje olarak görülüyorsa, kadın hala toplumdaki saygınlığını koruyamıyorsa hala maddi bağımsızlığı yoksa çalışma hayatında kadın diye cinsiyet ayrımına uğruyorsa ve tacizlere uğruyor, eşinden, babasından, erkek kardeşinden şiddet görüyorsa kadınlar gününü kutlamanın bir anlamı kalmamaktadır.
Türk toplumunda kadın kutsaldır, özellikle anne olarak ve bütün dünya bilir ki kurtuluş savaşında kadınlarımızın aç bitap yorgun çocuğu sırtında mücadele verdiğini cepheden cepheye koştuğunu taktir eder” dedi.
Günümüzde annelerin çocuklarının geleceğini düşünmekte, eğitimini bitiren gençlerin iş bulamamakta çalışanların ise her an işten çıkarılma korkusuyla yaşamakta olduğunu ifade eden CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu şöyle devam etti: “Kadın işçilerimizin emekçilerimizin ücretleri düşük olup çoğunun sendikal hakları ve sosyal güvenceleri yoktur. Kadın maddi konuda en çok sıkıntıyı yaşayandır ve en çok ezilendir. Eğitim konusunda da kadın yine gerilerdedir. Toplumsal geleneklerde de kadın yine ezilendir, çocuk yaşta evlilik para karşılığı yaşlı erkeklerle evlendirilmesi gibi, birde töre cinayetleri vardır ki bunlarda Türk toplumunun kanayan birer yarasıdır.
Ne acıdır ki kadın babası ailesi erkek kardeşi tarafından hala töre cinayetlerine kurban gitmektedir
           Bu nedenlerle kadınlar gününü kutlamıyoruz, kadının sesinin kadınların sorunlarının bir kez daha gündeme gelmesi sorunların dile gerilmesi olarak görüyoruz. 8 Mart’ ı dünya kadının sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm üretmek olarak görüyoruz.”dedi
CHP Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu’nun konuşması sonrasında CHP Yerköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Özbilge, ülkenin daha mutlu ve huzurlu bir geleceği için kadınlarla birlikte hareket etmekten onur duyacağını belirtti.
Özbilge; “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin can verdiğini, bu direnişin ve acı tablonun sonucunda ‘8 Mart’ Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı.”dedi.
Türkiye’de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandığını söyleyen Özbilge, “Aradan geçen 164 yıla rağmen halen kadınlarımıza şiddet uygulanıyor, emeği sömürülüyor ve ne yazık ki yılda bir gün hatırlanıyor.
Bugünkü iktidar kadınlarımızı en az 3 çocuk doğurmaya ve üretmekten yoksun, sadece nüfusun çoğalmasına aracı bir canlı olarak görmektedir.
Kadınlarımız bir gün değil her gün hatırlanmalı. 365 gün üreten kadınlarımızın günüdür. Bu vesileyle, sevginin, saygının en yücesini hak eden kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor.
Daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünya diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” diye konuştu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji