YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %-1,25
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven: “Yatırımcının taleplerine kulak verin”

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven: “Yatırımcının taleplerine kulak verin”

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yapılmasını talep ettiği demiryolu taşımacılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Keven, OSB’de bulunan yatırımcıların bu yönde ki taleplerini daha önce soru önergesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ilettiğini ifade ederek, önergeye gelen cevabı paylaştı.

“Yozgat Organize Sanayi Bölgesi 1997 yılında kurulduğundan beri tam kapasiteye ulaşamamış ve arzu edilen ağır sanayi yatırımlarına kavuşamamıştır. OSB’ye olan talebi artıracak çözümlerden biri demiryolu taşımacılığı hizmetinin sunulmasıdır. Birçok yatırımcı bu talebi tarafıma iletti. Yerköy ilçemizden geçen demiryolundan OSB’ye yük taşımacılığı için 15 kilometrelik bir hat yapılmasını ben de Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu’na ilettim. Vermiş olduğu bir cümlelik cevapta ‘Yerköy-OSB arasına demiryolu hattı yapılması 2021 yılı yatırım programında yer almamakta olup, bu konuda Bakanlığımızca yürütülen herhangi bir proje çalışması bulunmamaktadır.’ demektedir. Sayın Bakan, Yozgatlılara ve Yozgat’a yatırım yapan yatırımcılara keşke bir müjde verebilseydi. Ancak Bakanlık bürokratları detaylı bir fizibilite çalışması yapmak yerine bir cümlelik cevap yazısı göndermeyi tercih ettiler. Ticaret Bakanlığı da daha önce Gümrük Müdürlüğü talebimize olumsuz cevap vermişti. Hemşerilerimin takdirine sunuyorum.”

Yatırımcının taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Keven,  “23 yıldır demiryolu taşımacılığına kavuşturulmayan, Gümrük Müdürlüğü kurulmayan Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen yatırımcılar ilgi bekliyor. OSB’de 101 parsel var ama 35’i dolu. Yanı başımızda ki Çorum’a bunca yatırımcı gelirken Yozgat’a neden gelmiyor? Siyasilerin, bürokratların artık oturup bir özeleştiri vermesi gerekmiyor mu? OSB’de doluluk oranının artması için yatırımcıyı buraya beklememeliyiz çağrıda bulunuyorum gelin hep birlikte yatırımcının ayağına gidelim. Yozgat’ta bekleyerek yatırımcı gelmez. Hangi konuda talepleri varsa ilgili bakanlıklarla birlikte bunları yerine getirelim.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji