YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Çiçekdağı Belediyesinden aşure ikramı

Çiçekdağı Belediyesinden aşure ikramı

Çiçekdağı Belediyesi tarafından pişirilen aşureler, Çiçekdağı ilçesinde bulunan Camii ve şehir merkezinde oluşturulan 10 stantta ilçe halkına ikram edildi.
12122012asureÇiçekdağı Belediyesi, bin 500 kişilik aşure dağıttı. Dev kazanlarla 10 ayrı noktada yapılan aşure dağıtımına vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.
Yaklaşık bin 500 kişiye dağıtılan aşure vatandaşlar tarafından afiyetle yenildi. Dev kazanlarla 10 ayrı noktada zabıta ekipleri ve Çiçekdağı belediye memurları tarafından yapılan aşure dağıtımına ilgi yoğundu.
Konu hakkında açıklamada bulunan Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, “Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü’dür. Muharrem ayı boyunca aşure pişirilmesi de adettendir. Bu âdeti geleneksel hale getirmek için Çiçekdağı Belediyesi tarafından hazırlattığımız bin 500 kişilik aşureyi, on ayrı noktada vatandaşlara dağıttık.” dedi.
Deniz,” Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü İslam kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü İslam kültüründe de önemli bir yere sahiptir.
Tahıl çeşitleri ve tatlı yiyeceklerin kombinasyonundan elde edilen harika bir tatlı olan aşure kendine has bir tada lezzete ve görünüme sahiptir.
Aşure bir tatlı türü olmasından ziyade mahiyetiyle manevi bir anlam da taşımaktadır. Aşure günü komşuluk dolayısıyla da toplumsal ilişkilerin paylaşılarak pekiştirildiği,  geliştirildiği bizler için yeri apayrı günlerdir.
İnsanlar aşure günlerinde yaptıkları aşure tatlısını komşularına dağıtarak bu günü anlamlaştırmış ve yaşatmışlardır.
Bu güzel günlerin layıkı ile hatırlanması ve yaşanması adına Belediyemiz tarafından ilçemiz dahilinde geleneksel aşure gününü kutlamış bulunuyoruz.
İlçemizde bulunan 9 camimiz başta olmak üzere 10 dağıtım merkezinde Cuma namazı çıkışı yaklaşık 1500 kişilik aşure tatlımızı vatandaşlarımızla paylaştık.
Halkımızın aşure günümüze göstermiş olduğu teveccühlerden dolayı çok müteşekkirim bundan sonraki yıllarda da aşure gününü gün olarak değil daha kapsamlı bir şekilde, geleneksel bir kutlama haftası şeklinde düzenlemeyi düşünmekteyiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji