YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
Çiçekdağı Belediyesinden Tiyatro Gösterisi

Çiçekdağı Belediyesinden Tiyatro Gösterisi

Çiçekdağı ilçesinde,  “Fatih Sultan Mehmet Han” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
01062013cicekdagiFetihler ayı ve İstanbul’un Fetih yıldönümü dolayısıyla Çiçekdağı Belediyesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Fatih Sultan Mehmet Han” adlı tiyatro oyunu tiyatro severlerle buluştu.
Efsane Sahnesi Tiyatro ekibince İMKB Atatürk ortaokulu konferans salonunda sahnelenen tiyatroya Çiçekdağı İlçe Kaymakamı Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı İsmail Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan,  İlçe Emniyet Amiri Barış Macit, amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Türk ve Dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan dönüm noktası olan İstanbul’un Türkler tarafından fethinin 560. yılını gururla ve iftiharla kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Deniz, “Fetih, Ertuğrul Gazi ile yüzyıllar öncesinden başlayan jeopolitik atılımın ve stratejik büyüme ülküsünün zirveye yükseldiği, gelecek asırların önünün açıldığı çok önemli bir hamlenin adı olmuştur. 1453 tarihinden sonraki dönemde milletimiz, küresel dengeleri değiştiren muazzam bir kudret olarak tarihteki yerini almış, gönüllerde taşınan cihan hâkimiyeti ülküsü bu olayla uygulanma imkânını bulmuştur.
Bu tarihten itibaren insanlık, hem Türklerin fütühat ve adalet ruhu ile karşılaşmış, hem de fethi kutlu peygamberimiz tarafından müjdelenen bu kentle birlikte inançlarımızın huzur verici mesajıyla doğrudan tanışmıştır.
Ecdadımız, fethettiği bu kenti medeniyetin ve küresel yönetimin de başkenti yapmış, sahiplenmiş, her yanını Türk-İslam eserleriyle donatma başarısını göstermiştir.”dedi.
İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji